TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Løb på alle baner i 2017

af | 19. nov 2016 | Nyheder

Efter Kulturminister Bertel Haarder i en mail har bekræftet, at samtlige landets ni væddeløbsbaner vil modtage driftstilskud fra HFF i 2017, er det nu helt sikkert, at der bliver løb samtlige danske hestevæddeløbsbane i 2017.

Selv om landets ni baner havde modtaget oplæg til en ny sæsonplan, var der stadig usikkerheden om, hvorvidt alle baner ville modtage driftstilskud fra HFF, der jo bestyrer hestevæddeløbssportens økonomi.

I år har banerne i Odense, Billund og Nykøbing F således ikke modtaget noget driftstilskud, men har udelukkende formået at gennemføre sæsonens løbsdage ved at tære på egenkapitalen.

Men nu er det sikkert og vist.

Samtlige ni danske hestevæddeløbsbaner vil modtage såvel drifts- som præmietilskud i 2017.

Det fastslår Kulturminister Bertel Haarder i et mailsvar til det Odenseanske Byrådsmedlem, Janne Jegind.

I mailen skriver Bertel Haarder bl.a.

Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF), der har ansvaret for uddeling af tilskud til hestevæddeløbsbanerne, har oplyst, at HFF’s bestyrelse har besluttet at yde driftstilskud til alle 9 væddeløbsbaner i 2017, herunder til Fyens Væddeløbsbane.

HFF’s beslutning skal ses i lyset af de pågående forhandlinger om udlodningsloven og om at finde en varig løsning på finansieringen af hestevæddeløbssporten.

Det var Fyens Væddeløbsbanes formand, Jørn Borch, der under forhandlinger omkring lejekontrakten for Fyens Væddeløbsbane 2017 med Jane Jegind, der er Rådmand for By og Kultur i Odense, gjorde opmærksom på, at man fortsat ikke vidste om, der ville blive hestevæddeløb på Fyens Væddeløbsbane i 2017.

-Jeg gjorde Janne Jegind opmærksom på, at vi ikke kunne gennemføre endnu en sæson uden at få driftstilskud fra HFF, så banens fortsatte eksistens var helt afhængig af, at vi ville få såvel driftstilskud som præmietilskud i 2017, siger Jørn Borch.

Denne melding fik Janne Jegind til at kontakte Kulturministeren, og man må sige, at der blev reagerede hurtigt på henvendelsen fra Odense, for blot to timer senere fik Janne Jegind det positive svar, at ikke blot Fyens Væddeløbsbane, men alle landets hestevæddeløbsbaner ville få driftstilskud i 2017.

Man kan sige, at Jørn Borch her har vist rettighed omhu – ikke blot for sin egen bane, men for alle landets hestevæddeløbsbaner.

Nu kan de otte travbaner på mandag forsøge at nå til enighed om sæsonplanen for 2017.

M h t størrelsen af de enkelte baners driftstilskud, så kendes de først i begyndelsen af december, hvor HFF har indkaldt repræsentanter fra samtlige baner til individuelle møder i København, hvor budgetterne for 2017 vil blive præsenteret for dem.