TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Lang pause til Derbyvinderen

af | 25. jan 2018 | Nyheder

Foto: Kim Gudmand

Den svenske træner Anders Lindqvist – med stald på Grosbois – har lokaliseret den skade, der formentlig var årsagen til Bvlgari Peaks svingende præstationer i slutningen af 4-årssæsonen. 

-Der har vist sig at være problemer med tilhæftningen ved en sene oppe under knæet, siger Steen Juul.

-Det tager lidt lang tid med ophelingen for den type skader. Det er selvfølgelig ærgerligt for Mona Zaremba, som har fået Bvlgari Peak tilbage, men jeg er glad for at vi har fået det lokaliseret og så må det tage den tid, det tager.

-Det var ellers meningen, at vi skulle ha’ startet ham i december måned, men det gik ikke, kunne jeg se, og i bagklogskabens klare lys tror jeg, at han havde det allerede i Grand Circle (15. oktober), hvor han galoperede i sidste sving. Han galoperede og bremsede op, ligesom for at fortælle mig, at der var et eller andet galt, men der var ingen hævelse e.l. så det var svært at lokalisere.

-Jeg havde jo lidt mistanke om, hvad det kunne være, så jeg gav nogle tips til Anders Lindqvist, som fik dyrlægen til at gå hesten igennem – og så fandt de heldigvis ud af hvad det var.

Stamceller og ro
Bvlgari Peak bliver hos Anders Lindqvist på Grosbois, hvor man har startet et behandlingsforløb af Ready Cash-hingsten.

-Man lægger nogle stamceller ind og så får han lidt fred, så det kommer til at tage noget tid, siger Steen Juul.

-Det er langt fra en sjælden skade; det er faktisk meget almindeligt med den type skader hos væddeløbsheste, der altid løber i hårdeste konkurrence. Det er lidt ligesom idrætsfolk, som i princippet altid løber en risiko når de deltager i alle mulige konkurrencer.

-Det ændrer så ikke noget i planerne for Bvlgari Peak – han kan jo stadig blive kørt dernede – men det har bare et lidt længere perspektiv. Normalt siger man, at den slags skader tager to måneder at hele op, men man plejer at give det lidt længere tid – så vi kæmper på, Bvlgari og mig, smiler Steen Juul med henvisning til sit eget genoptræningsforløb efter hofteoperationen for godt 14 dage siden.

-Jeg træner hver dag herhjemme og går desuden til fysioterapeut et par gange om ugen, så det går fremad. Lige nu er jeg f.eks. ude i stalden og tjekke op på et par halte heste, så det er ikke kun træneren, der har problemer med bentøjet …