TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Kulturministeren fortsat på vildspor

af | Nyheder

Selv om Kulturmonister Marianne Jelved inden for det seneste år er blevet bombarderet med viden om baggrunden for at totalisatorspillet blev overflyttet til Danske Spil, er det fortsat ministerens opfattelse, at de penge der overføres til HFF er et tilskud til hestevæddeløbssporten på lige fod med de penge sportsorganisationerne modtager.

Kulturminister Marianne Jelved.  Foto Nicolas Tobias Følsgaard

Kulturminister Marianne Jelved. Foto Nicolas Tobias Følsgaard

Onsdag aften havde Kulturminister Marianne Jelved indbudt til åben dialog på facebook, og mange travsportsinteresserede benyttede lejlighed til at gøre opmærksom på de meget uheldige følger vedtagelsen af Lov 23,  har for trav – og galopsporten. Loven beskærer hestevæddeløbssportens midler med mere end 30 millioner kroner årligt.

I et svar skriver Marianne Jelved bl.a.

. Hestesporten er den idrætsgren, der får de største beløb pr aktiv deltager af børn, unge og voksne. Det er i størrelsesordenen 60.000 kr. pr aktiv. Andre får 150 – 170 kr. pr aktiv. Når vi så skal bruge flere penge på nye opgaver som bekæmpelse af dobing og matchfixing, så har vi valgt at spare de 30 mio kr. på hestesporten. (direkte kopi af svar)

Kulturminister Marianne Jelved lever altså fortsat i den vildfarelse, at det beløb, der i 2014 var på omkring 97 millioner kroner, er et tilskud!

Og intet er mere forkert!

Hestevæddeløbssporten overgav i 2000 sin totalisatorbevilling til Dansk Tipstjeneste (nu Danske Spil) mod at få en årlig kompensation, der fra start var aftalt parterne imellem, men som i 2003 blev indført i en lov.

Det er altså ingen almisser, men en kompensation for at have overdraget totalisatorbevillingen til et statsligt foretagende.

Totalisatorspil – er bortset fra de rige olie-lande i Mellem-østen – overalt i verden det økonomiske grundlag for afholdelse af hestevæddeløb.

At Danske Spil fik overdraget toto-spillet var udelukkende for at forhindre trav- og galopsporten i at indføre spil til det svenske V75-spil.

Hvis danskerne fik mulighed for at spille på V75-løbene i Sverige, frygtede politikerne, at det ville kannibalisere Lotto-omsætningen, der er Danske Spils mest givende forretning.

Derfor fik Danske Spil retten til at styre spil på heste i Danmark – mod at yde en årlig kompensation til trav- og galopsporten.

Og en kompensation er INTET tilskud.