Købte hesten efter EM-andenplads

I fjor deltog den norske travamatør Anette Frønes i EM for Damer i Danmark, og efter hun var blevet nummer to med Trophydore i Aalborg købte hun hesten! I går vandt parret på Klosterskogen.

TRophydore med Anette Frønes under et træningsarbejde. Foto privat

Trophydore med Anette Frønes under et træningsarbejde. Foto privat

Når man ser på Trophydore’s resultater fra 2015, så er der kun en positiv placering – en andenplads i sidste start.

Men netop denne placering kom til at betyde noget for Trophydore’sfremtid.

Det var den norske amatør Anette Frønes, der kørte Trophydore ind på en andenplads i  et EM-løb på NKI Racing Arena i Aalborg, og da hun hørte hesten var til salg slog hun omgående ti,

-Sammen med et par venner havde jeg været på udkig efter en løbshest i et stykke tid, og da jeg efter løbet hørte, at Trophydore var til salg, købte vi hende, fortæller Anette Frønes til travservice.

-Hendes resultater i 2015 havde ikke været særligt gode, men inden løbet havde jeg fået at vide, at hun havde haft problemer med sine muskelværdier gennem sæsonen, men det var nu bedre og  at hun var på vej frem i form. Det viste andenpladsen så også, siger Anette Frønes videre.

I aftes startede Anette Frønes Trophydore (Trophy Catch) for anden gang på hjemmebanen i Klisterskogen.

-Første gang fik vi et umuligt løb fra et dårligt startspor, men hun sluttede fint af, så jeg vidste, at formen var i orden. Alligevel havde jeg ikke troet på den store chance i aftes, for jeg havde meldt hende op i klassen og valgte egentlig kun at starte hende fordi det var et løb på hjemmebanen, siger Anette Frønes videre.

-Vi fik imidlertid en god start og kom til at sidde i ryg på førerhesten, og i opløbet kunne jeg sende Trophydore frem i open stretch. Jeg troede ikke vi kunne nå det, men den udvendige hest bremsede til slut, så vi vandt med en halv længde, siger Anette Frønes.

Trophydore sejrede i 1.17.9a/1700 m og fik 18.000 NOK i præmie. Vinderodds var 9.66.

Anette Frønes vandt i øvrigt Europamesterskabet for Kvindelige Travamatørkuske 2015.