TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Klassisk vinder mod svensk storløb

af | 30. jan 2019 | Nyheder

Sidste års vinder af Dansk Hoppe Kriterium, Peter Jensen-trænede Dicte Skovsende, matches i år mod bl.a. det svenske storløb, Drottning Silvias Pokal.

Med sejren i Dansk Hoppe Kriterium trådte Dicte Skovsende ind på scenen som en af årgangens bedste hopper, og selvom hun måske skuffede lidt i årets sidste start i Grand Circle 3-års Hoppe Championat i Skive, er der ingen tvivl om at Great Challenger-hoppen overvintrer som en af forhåndsfavoritterne til Dansk Hoppe Derby og de øvrige årgangsløb.

Dicte Skovsende. Foto: Martin Timm Holmstav

-Sådan ser jeg også på det, men Århus bliver ikke aktuelt for hendes vedkommende, siger Peter Jensen.

-Dicte Skovsende har været forsøgt i Århus, men kan ikke finde rundt dernede og bliver faktisk dårligere af at starte på JVB, så det bliver et lidt andet oplæg i år.

-Ejeren har tidligere prøvet at vinde Drottning Silvias Pokal på Åby med Cindy Bob (1999) og vil derfor gerne prøve Dicte Skovsende af i det løb. Derfor får hun formentlig en start inden hun går ud i forsøget til
Drottning Silvias Pokal og så er der forhåbentlig finale den 11. maj. Efter “Dronningepokalen” går det formentlig slag i slag med de danske storløb.

-Dicte Skovsende var lidt slidt sidst på sæsonen i fjor, men startede også med ca. 14 dages mellemrum og det blev for hårdt. Men hun virker fin igen og træner helt efter planen.

Peter Jensen har yderligere et par kandidater til årgangsløbene for de 4-årige hopper, Delicious Laser (Dream Vacation) og Dark Dust (Credit Winner).

-Delicious Laser var femte i både Hoppe Kriteriet og Grand Circle, og for hendes vedkommende bli’r det den slagne vej med et par starter i sin egen klasse, derefter prøverne til Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix og de øvrige årgangsløb, siger Peter Jensen.

-Dark Dust er lige kommet sig oven på en skade, så hende glæder jeg mig til at få i gang igen. Hun pådrog sig en gaffelbåndsskade i forbindelse med Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix, men var alligevel fjerde og viste, at hun trods manglende rutine hører til blandt de bedre hopper i årgangen.

Travle dage
Både i dag og i morgen har Peter Jensen i øvrigt to heste til start i Sverige. Først gælder det Twigs Briard og Strong Case på Jägersro med hhv. Peter Ingves og Jeppe Juel i sulkyen, mens Ms Love Force og Raket Brodde er til start på Åby i morgen – de to sidstnævnte med Jeppe Juel bag linerne.