Kasper Foget vandt EM (opdateret)

Kasper Foget blev Europamester for jockeys, der blev afgjort lørdag og søndag over fire løb i Rusland.

Kasper Foget flankeret af finske Iivari Nurminen , der blev nummer to og tyske Andreas Geineder, der blev nummer tre. Foto Malin Kullberg

Med en sejr, en andenplads, en sjetteplads og en 12. plads sikrede Kasper Foget sig EM-titlen på Akbuzat-banen ved byen Ufa i Rusland.

12 jockeys – alle under 25 år – kæmpede om titlen i fire løb, og Kasper Foget sikrede sig titlen med 41 points foran finske Iivari Nurminen 40 points.

EM-konkurrencens anden dansker, Henriette Larsen, der repræsenterede Sverige, blev nummer fem.

EM-konkurrencen startede skidt for Kasper Foget, idet han sluttede på sidstepladsen (nummer12) i EM-konkurrencens 1. afdeling.

Til gengæld fik han så vinderhesten fra 1. afdeling at køre i 2. afdeling, og den var så god, at den kunne klare at vinde igen.

Løbssituation fra EM for jockeys. Foto Malin Kullberg

Kasper Foget fortsatte de gode takter i søndagens 3. afdeling, hvor han blev nummer to, og inden sidste afdeling var han fem point efter den førende finske deltager.

Heldet var med Kasper Foget i to omgange i 4. og sidste afdeling, hvor han kørte en hest, der havde galoperet i 3. afdeling og hvor Finnen, der var som nævnt var førende, fik galop på.

Til Danskhv.dk fortæller Kasper Foget om afgørelsen i EM:

Jeg var heldig med at trække en hest, som havde hoppet i det første heat, og jeg havde godt luret, at hesten blev kørt af den belgiske deltager, som ikke var så rutineret, og det lykkedes mig at køre fejlfrit og blev sjette, fortæller Kasper Foget, som nu fik travlt med at orientere sig om, hvor Finnen var placeret.

– Jeg kiggede mig over højre skulder og så, at han hoppede i mål, og jeg måtte lige have linerne over i én hånd for at tælle point på fingrene og fik mig regnet frem til, at jeg vandt med ét point.

Det var tredje gang Kasper Foget deltog i EM – indtil i dag var hans bedste placering en andenplads i fjor.

Men det var også sidste gang, at Kasper Foget kunne deltage, for EM-konkurrencen er forbeholdt jockeys, der er 25 år og yngre.

Stor pokal til Kasper Foget som bevis på titlen, Europamester 2018. Screendump russisk sportskanal