TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Kan man nu kalde dem søheste?

af | 11. jan 2015 | Nyheder

Det var noget af en tur som Christina Lindhardt kom ud for da hun sammen med medhjælperen Mads Thomsen og fire heste begav sig til Forus –banen ved Stavanger fredag aften. Skive-teamet kom først i land søndag morgen – 33 timer efter afrejsen fra Hirtshals.bergensfjord

Hvis man passerer ækvator til søs bliver man behørigt døbt og fået en diplom.

Noget lignende må kunne udstedes til Christina Lindhardt, medhjælperen Mads Thomsen samt de fire travheste Outsider, Outstanding Lady, Peter Bagger og Twilight D.

De tilbragte nemlig i alt 33 timer til søs på den norske færge Bergensfjord.

Hvad der skulle have været en tur til Forus Travbane ved Stavanger med afgang fredag aften fra Hirtshals og ankomst lørdag morgen – en sejltur, der er beregnet til at vare 9,5 time – kom til at vare ikke mindre end 33 timer.

Hestene tog det roligt under den lange overfart. Foto Christina Lindhardt

Hestene tog det roligt under den lange overfart. Foto Christina Lindhardt

– Det var jo ikke lige det vi havde regnet med, men heldigvis gik det godt med hestene, fortæller Christina Lindhardt, mens hun sidder i transporten ved færgelejet i Stavanger og venter på at køre ombord på færgen, der skal bringe hende og hestene tilbage til Danmark.

– Kaptajnen var god til at undgå bølgerne, så der var kun et par gange, hvor vi virkelig mærkede stormen. Vi fik lov til at besøge hestene, næsten som vi ønskede det, og jeg må sige at vore tre heste, der er vant til at sejle, tog det hele meget roligt og spiste og drak, som de skulle under overfarten. Derimod kunne jeg godt mærke på Twilight D, at den ikke synes det var så morsomt.

– Nu håber jeg på, at vi kommer hjem uden de store forsinkelser – det er godt nok træls at regne med, at man skal til løb med tre heste med gode chancer, og så kommer ikke én af dem til start, slutter Christina Lindhardt.

Sejlturen blev så lang fordi det ikke var muligt at gå ind i havnen i Stavanger på grund af høje bølger.

Derfor sejlede man videre vtil Bergen, men her var nogle pontoner i færgelejet beskadiget. Derfor gik turen tilbage til Stavanger, hvor det først klokken 8.00 søndag morgen lykkedes at komme ind i havnen.

Christina Lindhardt kunne herefter køre ud på Forus-banen, hvor hesterne fik lejlighed at komme i boks og få strukket benene. Desuden skulle Twilight D afleveres til sin nye ejer og træner.