TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Kæmpe-overraskelse i Canada

af | 21. jun 2015 | Nyheder

I The Goodtimes Stake, der er sæsonens første større stake-løb i Canada for 3-åringer, var der lagt til sejr til en af Jimmy Takters tre deltagere, Canepa Hanover, French Laundry eller The Bank. Men det blev en helt fjerde, der kom tilbage til vindercirklen.HemiSeelster-Goodtimes-NewImage-edit

Der er dem der siger, at ”trav er trav og alt kan ske”  og de fik ret i finalen i The Goodtimes Stake på Mohawk Raceway i Toronto.

Der var lagt op til en Takter-triumf, men hans to bedste chancer, Canepa Hanover og French Laundry galoperede begge – og den tredje, The Bank, som han selv kørte, måtte i løbet sidste fase se sig henvist til andenpladsen af outsideren Hemi Seelster (Holiday Road) med Steve Byron, der sejrede i 1.10.8 foran The Bank (Donato Hanover) i 1.11.0 og Rubber Duck (Muscle Mass)- også i 1.11.0.

76-gange pengene gav Hemi Seelster som vinder,

Den trænes af John Bax, som i sin tid trænede Goodtime, hvem løbet er opkaldt efter.

John Bax var da også klar i vindercirklen til at overrække ærespræmier, men havde ikke forventet at skulle gøre det til bl.a. sig selv og sønnen Matt, der er medejer i heste.

Det er ikke det store Hemi Seelster havde lavet inden aftenens sejr.

Den forbedrede sin vinderrekord fra 1.13.8 og til 1.10.8 og med førstepræmien på 166.500 dollars næsten tre-doblede den sin hidtidige indtjening,

Hemi Seelster havde kvalificeret sig til finalen ved at besætte en fjerdeplads i et af forsøgene.

Hemi Seelster kostede som åring 19.000 dollars – han tilhører første årgang efter unghestestjernen Holiday Road (helbroder til bl.a. Ken Warkentin), der er opstaldet på Seelster Farms i Canada til 3.500 dollar.

Moderen, Hollywood Beauty (Angus Hall)  satte rekord 1.13.1 og tjente 45.000 dollars – Hemi Seelster er hendes klart bedste afkom.

Canepa Hanover var løbets store favorit efter den i sidste uge havde sat canadisk rekord med 1.09.1., som vinder af en af forsøgs-afdelingerne

Den galoperede netop som den havde taget spids efter 600 meters kørsel – tilsyneladende umotiveret. Og det samme gjorde staldkammeraten French Laundry, da den havde fået overtaget udvendigt for førende Covert Operative på opløbshjørnet.

I det andet store travløb denne aften, The Armbro Flight Stakes blev det til den ventede favoritsejr, idet Bee a Magician (Kadabra) med Brian Sears vandt let i 1.09.5 – førstepræmie 136.000 dollars. Den gav blot 1.30 som vinder