TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Júrgen Hanke slanker og fornyr

af | 31. okt 2014 | Nyheder

Tyske Jürgen Hanke, der gennem flere år har valgt at lade sit opdræt enten dansk eller svenskregistrere har skåret ned på antallet af følhopper og er nu i gang med at udskifte bestanden med yngre hopper.Hanke

På toppen havde Jürgen Hanke 24 følhopper – i dag har han 15, der er i fol.

– Og det er det niveau, jeg vil fortsætte på, siger han til travservice.

Senest har Jürgen Hanke netop købt to unge hopper fra det svenske Sisyfos-Stutteri, der begge er i fol ved Dream Vacation.

Det drejer sig om den 3-årige Starbrarian (Muscles Yankee – Shooting Starlet), der i år har fået hingstføl efter Lucky Chucky, samt den 4-årige Ureaucracy (Conway Hall – Ura Hanover).

– Starbrarian kommer ud af samme moderlinje som Classic Grand Cru, og det er en moderlinje jeg altid har sat meget højt. Nu får jeg en ung hoppe fra linjen, og det venter jeg mig meget af, siger Jürgen Hanke.

Og apropos Classic Grand Cru, så skulle den gamle kæmpe nu være klar til at genoptage træningen hos Steen Juul.

– Classic Grand Cru nåede kun at bedække en hoppe i foråret inden han blev syg, og den kom i fol, fortæller Hanke videre.

Hanke har endnu en avlshingst, Cantab Hall DE (Angus Hall), der har rekord 1.11.6 og tjent 85.000 Euro.

– I 2016 vil jeg gerne udlejede Cantab Hall DE til Danmark, men ikke før siger Jürgen Hanke.

Cantab Hall DE er i blod helbroder til tophesten Tycoon Conway Hall (Conway Hall), der i år har vundet såvel Jydsk 4-årings Grand Prix som Derbyrevanchen.

– Selv om jeg solgte Tycoon Conway Hall i fjor, så har jeg stadig stor interesse i den – ikke bare som opdrætter, men i handlen sikrede jeg mig også 10 bedækningsrettigheder i hele hingstens levetid, slutter Jürgen Hanke.