TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Jondahl sadler om

af | 4. sep 2017 | Nyheder

Den kendte opdrætter Bo Jondahl vil i fremtiden udelukkende benytte etablerede tophingste til sine hopper. Jondahl mener, at auktionskøberne ser mere på hingsten end på hoppen.

-Gennem de seneste år har det desværre vist sig, at de købere, der er til 1 års heste i Skandinavien, fokusere mere og mere på hingsten til plagen og langt mindre på stammen hos moren, siger Bo Jondahl.

Bo Jondahl – her sammen med  Eternal Sunshine, der er lillesøster til bl.a. Slide so Easy

-Jeg siger desværre, da alle ved, at et føl får 50% gener fra moren og samme fra faren.

-På de auktioner, der har været afviklet i år, har denne tendens været udpræget.

-Man kan sælge en plag til en høj pris, hvor moderstammen er decideret ringe, bare hingsten er er den rigtige – det modsatte kan ikke lade sig gøre, siger Bo Jondahl.

-Desuden er det første en køber spørger om er:  Hvem den efter?    – Underforstået hvilken hingst er fader!

-Jeg er overbevist om, at denne udvikling vil fortsætte, og derfor har jeg besluttet, at jeg nu vil have færre følhopper, som alle skal til tophingste.

-To af de gamle følhopper, Laker OK og Patchwork er solgte, mens en tredje er på vej væk, siger Bo Jondahl.

Men Jondahl har dog også købt en ny følhoppe, nemlig den 7-årige amerikanskfødte Yankee Glide-datter, Ready to Glide 1.12.9, der er i fol ved Charly du Noyer (Ready Cash).

-Ready to Glide har jeg købt i Italien, men hun står pt i i Normandiet. Jeg forventer at få hende hjem til stutteriet i løbet af september måned, slutter Bo Jondahl

Ready to Glide