TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

“Jeg forventer ikke at vinde noget”

af | 17. jan 2018 | Nyheder

Foto: Kim Gudmand

Peter Spengler ser frem til lørdagens Galla, men har ingen forventninger om at få en statuette med hjem. 

-Det tror jeg ikke bli’r aktuelt – jeg forventer ikke at vinde noget dér, siger Peter Spengler, der er nomineret som Årets Komet og samtidig er Confidence (foto) nomineret i kategorien Årets 3-åring.

Den erfarne galopmand Peter Spengler har fået en drømmestart inden for travsporten med Confidence (Great Challenger), der i fjor var blandt de bedste i sin årgang og nu overvintrer som en af forhåndsfavoritterne i Dansk Trav Derby 2018.

-Ja, han har gået helt fantastisk og det har bare været så nemt med Confidence, siger Peter Spengler.

-Confidence har holdt pause siden starten i Grand Circle 3-års Championat i Aalborg, hvor han var syg og har brugt de sidste par måneder på at komme sig over det igen. Han havde ikke spist så meget op til start og havde for høj puls efter løbet. Han så ellers frisk ud, men det var han ikke.

-Han har egentlig bare gået og lavet ingenting siden da, men vi skal snart ha’ ham i gang igen. Ken Ecce har talt om, at der er et løb løb i slutningen af april (Musketerdagen, red.), så det går vi efter.

Peter Spengler træner selv Confidence hjemme på sin ejendom i nærheden af Mørkøv, men alle hurtigarbejder foregår hos Ken Ecce på Skovbo.

-Jeg kører kun langsomt herhjemme, men skal nok lidt oftere ned til Ken i den kommende tid, siger Peter Spengler.

Lange udsigter med lillebror
Peter Spengler har også en 3-årig lillebror til Confidence, Dickson (Broad Bahn), der endnu er ustartet.

-Jeg har kørt lidt med ham, men er ikke begyndt at få “lagt på ham” endnu, så han er ikke startklar foreløbig, siger Peter Spengler, som kun har fået disse to afkom efter den svenskfødte hoppe Uni Håleryd.

-Hun har drillet de sidste par år. I 2016 fik hun et dødfødt føl, men jeg har besluttet, at hun får en sidste chance i år, hvor hun skal bedækkes med Great Challenger engang til foråret.