TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ismandens nye stjerne?

af | 26. jan 2018 | Nyheder

Flemming Jensen “Mr 100 %” i Skive efter sejr med nyerhvervelsen Picasso S – en af flere fine præstationer på Skive Trav fredag eftermiddag. 

I slutningen af november måned i fjor modtog Flemming Jensen to heste – Highspirit og Picasso (der i Danmark har fået tilføjet et “S” i sit navn) – fra danske Troels Andersen, som er træner på Gävle Travet i Sverige, og det har vist sig at være en rigtig god idé.

Highspirit vandt således sin første start for Flemming Jensen på besnærende vis i tiden 1.11,2a/1640 meter, og i dag fik Picasso S (Viking Kronos) også sin første sejr for Aalborg-træneren efter en stærk præsation.

Dennis Kristiansen var toneangivende fra start med Hobard og holdt et jævnt 14-tempo hele vejen, mens Picasso S sad som første hest i andet spor.

I opløbssvinget var der stadig et par længder frem til den førende, men på en rigtig fin afslutning kunne Picasso gå frem til kneben sejr i 1.14,1a/1600 meter – ganske udmærket i slutningen af januar måned.

-Jeg så løbet på TV og syntes han så rigtig godt ud, siger Troels Andersen til Travservice.dk.

-Jeg har tidligere sendt en hest ned til Flemming Jensen, som også gik rigtig godt (Totti T Dream, red.), og baggrunden for at sende de her to heste til Danmark, er, at de fungerer klart bedst med ridetræning – og det har jeg desværre ikke selv mulighed for i øjeblikket pga. vejret.

-Picasso S fik jeg i træning for tre år siden og han havde to gode sæsoner i 2015 og ’16, men sidste forår fik han en halsinfektion, som han ikke kunne blive af med og det ødelagde hele sæsonen. Jeg startede ham nogle gange sidste efterår, men sagde så til ejerne, at når det blev vinter, ville jeg foreslå, at vi sendte ham til Danmark. Det syntes de var en god idé.

-Picasso S er faktisk en rigtig god hest, som jeg bl.a. har vundet med på Solvalla på 1.11,6a/2140 meter. Han er imidlertid helt afhængig af ridetræning, så det er i hvert fald tanken, at han bliver hos Flemming indtil vejret bliver bedre heroppe (Gävle ligger ca. 700 km nordøst for Helsingborg, red.). Men hvis det fungerer rigtig godt, har jeg ikke noget behov for at få ham tilbage lige med det samme – nu må vi se.

Troels Andersen, som tidligere har været ansat hos Flemming Jensen, har pt. 15 heste i træning. Den 37-årige nordjyde har de sidste par år haft fin succes i Sverige; i fjor blev det således til 22 sejre og 1.393.000 SEK i indkørte præmier til stalden.

Duellen udeblev
Der blev som nævnt vist rigtig fin sport i flere af dagens løb i Skive, bl.a. vandt Bastian Lendalund (ENS Snapshot) sin anden sejr i træk for Jan Dahlgaard, men den ventede duel med Axe Brogård (der jagtede sin fjerde sejr på stribe) udeblev desværre.

Axe Brogård galoperede to gange inden for de første par hundrede meter, og selvom det ikke kostede mange meter, blev det selvsagt udslagsgivende for resultatet. Bent Svendsens heste sluttede fint af på open stretch, men var chanceløs mod Bastian Lendalund, der sejrede i tiden 1.16,5a/2060 meter.

Fremhæves skal også Bette Nock (S J’s Caviar), der tog sin anden sejr i træk for Jeppe Rask i tiden 1.15,0a/2060 meter efter en fin afslutning de sidste 400 meter.