TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

International 2-åring hos Morten Juul

af | Nyheder

Svenskregistreret, maltesisk/svenskejet 2-åring, der har været i babyløb i Estland, skal fredag eftermiddag i prøveløb på Skive Trav.

Travsport er en international sport – det er den 2-årige hoppe Maltese Falcon (Gift Kronos) et godt eksempel på.

-Jeg har fået den fra Estland, hvor den har været i års tid og den har også været i babyløb derovre i september måned, hvor den løb 1.29,3a/2100 meter, fortæller Morten Juul, som har haft Maltese Falcon i træning i et par måneder.

-Hesten er ejet af sin opdrætter, Ewa Silverberg Liljeros, som jeg tror er Malteser bosat i Sverige, og Maltese Falcon er havnet hos mig på en lidt sjov måde. Carl Aage Rudbeck (Skive-amatør, red.) har købt en lillebror til hende, Livingmydream (Dust All Over), som jeg har kørt til, og så spurgte opdrætteren mig, om jeg kunne tage Maltese Falcon i træning.

-Det er en lidt grov type, men nu skal vi i første omgang også bare ha’ hende godkendt – jeg tror hun kan omkring 1.22-25/2000 meter – men på lidt længere sigt tror jeg egentlig, at det bliver en ganske god hest.

I samme prøveløb har Morten Juul en anden 2-åring med, norske Coktail Mack (Coktail Jet).

-Jeg fik ham herned fra Norge med samme ejers Turboline og et par andre heste, men da de gik hjem blev Coktail Mack hos mig og han har efterhånden været her i et års tid, siger Morten Juul.

-I november måned blev Coktail Mack præmieløbsgodkendt i Norge på 1.29,3/1640 meter og kan vel omkring 1.23-24/2000 meter, så han burde heller ikke få problemer med at blive godkendt.

Dubai

Stabil forretning, men …
Morten Juul kan se tilbage på et år, hvor stalden endnu engang har indkørt over 1 million kroner – nærmere bestemt næsten 1,2 millioner – men det er “kun” blevet til 31 sejre mod 56 i fjor; et antal som Skive-træneren i øvrigt har ligget stabilt på de senere år.

-Hvad angår heste i træning kan vi ikke klage; vi ligger rimelig konstant på 30-35 heste, men overordnet set har det været lidt af et møgår, siger Morten Juul.

-Det startede ellers rigtig godt og fortsatte indtil midt på sommeren, men vi har igennem længere tid været plaget af virus i stalden og det har vi haft svært ved at slippe af med. Jeg prøvede bl.a. at lukke nogle heste på sommergræs i 1½-2 måneder, men da de kom tilbage var det stadig ikke overstået. Først nu ser det ud til at løsne og det er gået rimelig godt den sidste måneds tid.

-Blachman (vinder af Jydsk 3-årings Grand Prix i fjor) er en af de heste, der ikke har præsteret i år, men jeg håber som sagt at det vender nu. Jeg synes bl.a. at det ser rimeligt spændende ud med de kommende 3-åringer; Dubai (Great Challenger) vandt forleden og Dominique A P (Ready Cash) gik også rigtig fint i sin debut i forrige uge. Derudover har vi bl.a. også en lillebror til Cadillac Shadow, som tegner rigtig godt.

Morten Juul har endvidere også en håndfuld 1-åringer på staldlisten og selvom der er lang tid til de er startklare, er der begrundet optimisme hos træneren.

-Fire af vores 1-åringer gik et let tempoarbejde i dag og de er generelt længere fremme end vores var i fjor; lige her og nu tegner Eldorado (hingst e. Offshore Dream) og Escape A P (hingst e. Orlando Vici) bedst, men vi har også bl.a. en helsøster til Nobodybeatsthebeat, Eartwindandfire A P (hoppe e. Dream Vacation), der går fint. Hun er dog kommet lidt sent i gang efter at være blevet opereret for en mus i en has, slutter Morten Juul.