Ingen problemer med spor 12

De fleste hesteejere, kuske og trænere er sikkert – og ofte med rette- ikke særligt glade for at få spor 12 i autostartløb, men fortvivl ikke, hvis det skulle ske for dig i fremtiden. Lørdagens to Pokal-løb på Åby Travet blev begge vundet af heste med programnummer 12.

Selvfølgelig er det ikke optimalt at trække spor 12 i et autostartløb med sin hest, men hvis man har hesten – og dagen –  så går det alligevel.

At en fejlfri Cash Crowe (Ready cash) med Johnny Takter skulle vinde hoppernes opgør, Drottning Silvia Pokal på Åby Travet lørdag eftermiddag var ikke den store overraskelse, og Cash Crowe stred sig da også frem til sejr i 1.12.7a/2140 m foran Inga in Heaven  med Bjørn Goop, der kom nærmere og nærmere til slut, men dog ude at kunne true Cash Crowe.

Cash Crowe med Johnny Takter vinder foran Inga in Heaven. Foto Kanal 75

Cash Crowe ejes, trænes og er opdrættet er Petri Puro og kommer ud af samme moderlinje som Commander Crowe.

Moderen til Cash Crowe er en ustartet Gigant Neo- datter og har samme som moder som legendariske Commander Crowe.

Gigant Neo vandt i øvrigt Konge-pokalen i 2002!

Også i hingste-afdelinger kan der trækkes spor til tidligere vindere af et af de kongelige Pokalløb.

Konung Gustav 5.s Pokal 2017 vandtes nemlig af Diamanten (Adrian Chip) med Christoffer Eriksson, der zigzaggede sig i opløbet frem til sejr foran længe førende Deimos Racing med Erik Adielsson. Begge fik noteret 1.12.6a/2140 m.

Diamanten med Christoffer Eriksson vinder Kongepokalen. Foto Kanal 75

Mens dens fader, Adrian Chip var nummer tre i Kongepokalen i 2008, så har moderen til Diamanten, Iata Käll vundet Dronningepokalen!

Diamanten trænes af Robert Bergh.

Storfavoritten i løbet, Makethemark med Ulf Ohlsson havnede i dødens, og gav op ind i opløbet, vor den galoperede.

Til de to Pokal-vindere var der hver 100.000 Euro – 750.000 kroner i førstepræmie