TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ingen afklaring om Solvalla

af | 2. sep 2017 | Nyheder

Beslutningen om Solvallas løbsdage i 2018 er fortsat ikke taget og nu er en afgørelse udskudt til den 19-20. september.

Svensk Travsport har haft bestyrelsesmøder både torsdag og fredag, hvor emnet, Solvalla 2018 var et meget væsentligt punkt.

Solvalla har i flere år ikke haft en fast ugentlig løbsaften, og det har man omsider indset er uheldigt for Sveriges national-arena.

Fra Solvallas side har man ønsket atter at få onsdag aften som fast løbsdag, men ATG har denne aften introduceret Xpress Trav – primært et TV-produkt, hvor to baner kører på skift, således der blot er 10 minutter mellem løbene. Desuden afvikles der V86 på disse løbsdage.

For ATG er det tilsyneladende alfa og omega at bevare Xpress Travet selv om uafhængige kilder har påvist, at omsætningerne rent faktisk vil være bedre, hvis Solvalla kørte alene om onsdagen.

Det var ventet, at Svensk Travsport efter bestyrelsesmødet i torsdags havde oplyst om deres stilling i spørgsmålet, men det skete ikke.

I stedet blev det skudt til fredag, hvor der blev holdt et nyt møde, hvor ATGs direktør Hasse Sakrplöth deltog.

På mødet gik bølgerne højt, og der kom også alternative forslag på bordet, ligesom det blev foreslået, at man bibeholdt det nuværende skema for løbsdage i vinterhalvåret.

De tre alternativer, der først og fremmest er i spil er:

A Solvalla kører onsdag og fredag (lunch) – og uden Xpress onsdag

B Solvalla kører tirsdag og fredag (lunch).  Det betyder, at Solvalla og Jägersro skal køre samtidigt. Xpress køres på skift mellem Åby, Jägersro og Bergsåker sammen med en mellembane. Solvalla vil være hovedbane tirsdag (Supertirsdag med forhøjede løbspræmier) tre ud af fire uger. Jägersro afvikler Supertirsdag 10 gange om året.

C Solvalla kører tirsdag og onsdag. Solvalla kører Xpress på onsdage sammen med Åby, Jägersro eller Bergsåker. Tirsdage kører Solvalla Supertirsdag  sammen med Jägersro-. Jägersro kører Supertirsdag cirka 10 gange om året.,

Se hele oplægget på dette link – klik her

Det er forståeligt., at man fra Solvalla – og den øvrige del af travsporten i Sverige – ønsker at styrke løbsdagene på landets nationalarena.

Det er på Solvalla, der er flest heste i træning, og efter XPress med V86 blev indført, har Solvalla været uden en ugentlig løbsaften.

Det er ikke holdbart, og det er også derfor debatten nu tages.

Der er ingen tvivl om, at Xpress-konceptet med løb hvert 10. minut er et fantastisk TV-produkt, men det har affolket de baner, der har kørt onsdage.

Debatten om løbsdagene har skabt en hadsk stemning i svensk travsport, som ingen kan være tjent med.

Det bunder med stor sandsynlighed i, at nogle af de faktuelle forhold, som spilleselskabet ATG har fremlagt som argument for at beholde Xpress-konceptet ikke er korrekte.

Men derfor bør  tonen i debatten alligevel holdes på et sagligt plan, og det kniber det med nogle steder.