TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

I disse auktionstider

af | 10. sep 2014 | Nyheder

Min gamle kollega, Robert Nedergaard, der bl.a. skrev til det nu hedengangne Aktuelt, har været en tur i arkiverne og har fundet denne historie omkring en auktion i USA, hvor Bent Ole Retvig, der i 70-erne var en af Danmarks største hesteejere og opdrættere, var til stede.

Det er netop i år ti år siden, at en dansk cykelsport største profiler, Bent Ole Retvig, gik bort.

Bent Ole Retvig havde som ung en stor karriere inden fr cykelsporten og deltog bl.a. i Tour de France. Foto Cykelsiderne

Bent Ole Retvig havde som ung en stor karriere inden fr cykelsporten og deltog bl.a. i Tour de France. Foto Cykelsiderne

Han blev også en legende inden for travsporten. Efter Tour de France som dansk pionér – samt deltagelse i flere seksdagesløb i Forum, gik Retvig ind i ejendomsbranchen og blev statsautoriseret ejendomsmægler; med forretningssæde på gården ved Slangerup.

Den havde han erhvervet takket være blandt andre travtræner Jørgen Olsen, der boede på en af nabogårdene.

Bent Ole Retvig skulle blive lige så kendt i travverdenen, som han var det i cykelsporten.

Byggede gården op til et moderne stutteri, der fik navnet Kathrinedal, og gennem årene blev her født og opdrættet mange fine travheste.

Retvig rejste ofte til USA og gjorde sig bemærket på auktionerne, og han var stærkt medvirkende til, at den dansk traver-avl fik forhøjet sin status.

Under et besøg på stutteriet fortalte Bent Ole Retvig mig følgende hændelse.

Han tog til den kendte Lexington Auktion, hvor de bedste åringer oftest fremstilles.

Hans øje faldt på en Launcher hingst – jeg husker ikke navnet – men han blev så opstemt af dette individ, at han begyndte at byde.

Pludselig gik det stærkt – og inden han fik tænkt sig om – lå hammerslaget på 125.000 – dollars vel at mærke.

Han havde helt glemt, at beløbet skulle ganges med 6. Da dette var i 70-erne vil beløbet i nutidspenge ville det formentlig svare til et beløb på omkring 3-4 millioner kroner.

“Så jeg sagde stop,” fortalte Bent Ole Retvig.

Legendariske Bill Haughton kom til at betale dyrt for Retvigs "fejltagelse"

Legendariske Bill Haughton kom til at betale dyrt for Retvigs “fejltagelse”

Den anden interesserede køber var ingen ringere end berømtheden Bill Haughton, der kunne hente den spændende åring hjem til stalden.

Et par år senere mødtes de to ”kamphaner” i Lunden – i forbindelse med Copenhagen Cup – og nysgerrig spurgte Bent Ole Retvig til Launcher-hingstens karriere.

Hertil svarede gamle Bill Haughton: ”Ikke særlig godt – den viste sig ikke være noget som helst værd – og så blev den i øvrigt alt for dyr – på auktionen.

Der var en eller anden idiot, der bød den op!”

Nero