TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hvornår sker det i Folketinget?

af | 7. okt 2014 | Nyheder

Hvornår fremsættes det lovforslag, der vil betyde døden for vitale dele af dansk hestevæddeløbssport? Det spørgsmål stiller mange sig for øjeblikket, og med Folketingets åbning i dag nærmer tidspunktet sig for det sker.

I kulisserne har der fra Hestevæddeløbssportens side været arbejdet intenst på at få overbevist folketingspolitikere om, at de med stemmeaftalen fra den 6. maj, hvorefter Hestevæddeløbssporten beskæres med 15 millioner kroner i 2015, 20 millioner i 2016, 25 millioner i 2017 og 30 millioner i 2018, ikke blot er ved at lukke en del af den danske kulturarv, men at man også har truffet beslutningen på et utilstrækkeligt grundlag.

Flere lokale Folketingspolitikere har været ude og tilkendegivet deres forståelse for Hestevæddeløbssportens synspunkter, men bliver der lagt handling bag deres ord.

Ja, det er op til bevis!

Igennem de seneste uger har jeg besøgt såvel Folketingets som Kulturministeriets hjemmesider, for at se om der var noget i støbeskeen med hensyn til lovorslaget.

Det har ikke kastet meget af sig, men efter Statsminister Helle Thorning-Schmidt i dag havde aflagt sin beretning om Rigets tilstand, så kom der et lovkatalog på Statsministeriets hjemmeside.

Heraf fremgår det, at følgende lovforslag

Ændring af lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål og lov om fremme af dopingfri idræt (Ny økonomisk fordelingsnøgle på idrætsområdet, ændring af bestyrelser i selvejende institutioner på idrætsområdet, udvidelse af Anti Doping Danmarks virksomhed m.v.)

skal behandles i Oktober1 – og det vil sige i første halvdel af oktober måned.

Det fremgår ikke af Folketingets mødeplan, at lovforslaget er sat til behandling i indeværende uge, og man må derfor formode, at det kommer på i næste uge.

Se Statsministeriets lovkatalog på dette link –  klik her – se side 18

På travservice.dk følger vi naturligvis arbejdet med lovforslaget i Folketinget.