TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hvornår er en travstald drevet forretningsmæssigt?

af | 15. mar 2023 | Nyheder

Efter Skatteministeriet offentliggjorde et Styresignal omkring væddeløbssporten i 2011 har mange hesteejere valgt at drive deres hestehold erhvervsmæssigt efter de anvisninger, der er givet fra såvel Skats side som fra DTC. Men alligevel er flere hesteejere fået deres regnskaber underkendt og har skulle efterbetale skat og moms.

Det seneste eksempel på at en hesteejer, der har søgt at drive sit hestehold erhvervsmæssigt, og fået det underkendt, er René Mammen.

René Mammen har haft sine heste opstaldet på anerkendte stutterier, og han har udelukkende benyttet sig af professionelle travtrænere til at føre sine heste frem i løbene.

I seks ud af otte år har Rene Mammens hestehold givet overskud.

Der har været to år med underskud, der kan henføres til at to føl døde.

Alligevel er Rene Mammens regnskab for væddeløbsstalden blevet underkendt af Skat, der har fået medhold ved Landsskatteretten.

René Mammen har i de år sagen har været under behandling, med mellemrum skrevet indlæg til travservice om forløbet.

Set ude fra virker det underligt, at Mammen har fået sit regnskab underkendt.

Mammen har – tilsyneladende – opfyldt kravet om en rentabel forretning, der er gået med overskud i seks ud af otte år.

Men -erfarer travservice – det er såvel størrelsen af overskud samt antallet af heste, som Skat lægger til grund for deres vurdering.

Og det gælder ikke kun i Mammens tilfælde.

Det er ikke nok at kunne fremvise et overskud på f.eks. et par tusinde kroner år efter år.

Skat vil have, at en væddeløbsstald udviser et overskud, der kan give en ”driftsherreløn”!

Hvor meget en ”driftsherreløn” er, har vi søgt at få oplyst hos Skat, men endnu uden held.

Desuden skal en hesteejer, der ønsker at drive med såvel opdræt som med løbsheste erhvervsmæssigt, have mere end én hest.

I Styresignalet står der nemlig:

Der lægges således vægt på, om virksomheden drives teknisk-fagligt forsvarligt, om antallet af heste muliggør en rationel drift, og om virksomheden er overskudsgivende eller har mulighed for at opnå et overskud inden for en årrække.  

For at kunne drive en væddeløbsstald og/eller stutteri erhvervsmæssigt – er det altså nødvendigt at have et vist antal heste og at disse kan forventes at skabe et overskud inden for en årrække.

Det står således beskrevet i Skats Styresignal:

Hold af væddeløbsheste anses for erhvervsmæssig, hvis virksomheden efter en teknisk-faglig vurdering kan anses for professionelt drevet og efter udløbet af etableringsfasen, der typisk er på 5-7 år, er overskudsgivende (rentabel) eller i hvert fald på længere sigt kan forventes blive overskudsgivende.

På DTCs hjemmeside, trav.dk findes såvel Styresignalet samt en udførlig vejledning fra DTC omkring skattereglernes ABC på hesteområdet. Link – klik her