Hvorfor hedder en dansk travhest et italiensk navn? Inspireret af at Tripolini VP  på lørdag starter i travsportens uofficielle VM, The International Trot på Yonkers Raceway i New York har vi besluttet os for at finde ud af baggrunden for hestens navn.
Tripolini – ja, det lyder umiskendelig italiensk.
Og det er italiensk!
Men hvorfor døbte opdrætteren Bent Viborg Pedersen i sin tid sit hingstføl, Tripolini (og som han altid gør med sit opdræt, VP bagefter).

Måske var det sådan en gang Tripolini Bent Viborg fik i Italien og som inspirerede ham til navnet!
-Vi havde været en tur i Italien, og der havde vi fået en pizza eller pasta, hvor der var meget hvidløg i, og det hed Tripolini, mindes Bent Viborg Pedersen.
Det er da også korrekt, at der findes en italiensk pastaret, der hedder Tripolini, hvor pastaen er formet i små buer, men det kan også være lange nudler med en foldet kant.
Byen Tripoli er også med inde i billedet.
Tripoli er dog ingen italiensk by, men er hovedstaden i Libyen! Og det er sket ingen lille by, idet den i dag har 1.8 mio. indbyggere.
Tripoli var dog i en del år en italiensk koloni.
Men danske VM-deltager Tripolini VP har altså fået sit navn efter en italiensk pastaret.
Tripolini VP trives i øvrigt fint på Paul Kelleys farm i New York, og efter Line Holmsgaard har kørt ham stille og roligt et par dage, er et nu meningen af Rene Sejthen skal give Tripolini VP et hårdere træningsarbejder i dag.
Her er et video-klip fra søndagens træning – klik her
Det er en ændring i forhold til tidligere udmeldinger.
Jeppe Juel er nu pÃ¥ vej til USA, og vil i morgen deltage i lodtrækningen om startpladserne til løbet. Det foregÃ¥r pÃ¥ den fashionable restaurant, 21 Club, som New York-besøgende mÃ¥ske har set udefra – den er nemlig kendt for sine jockey-figurer, der er opstillet foran facaden.
Og til slut!
For de der måtte have fået lyst til selv at lave en Tripolini pasta, er her en opskrift – på engelsk (jeg tør ikke oversætte)
- 1 Lb Sweet Italian Sausage (removed from the casing)
- 1 Can Red Gold DicedTomatoes
- 2 Cloves garlic sliced
- 1/2 Cup white wine
- Leaves of fresh basil
- 1 Cup Whole Milk Ricotta
- 1 lb Tripoline pasta or any other long cut pasta that you prefer
- 3-4 Tbsp extra virgin Olive Oil
- 1/2 Cup Pecorino Romano Cheese