TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hvem er Osasco di Ruggi?

af | 7. sep 2014 | Nyheder

Har du nogensinde hørt om den italienske traver Osasco di Ruggi? – Det har jeg heller ikke – før nu! I aftes vandt den Campionato Europeo efter et race off med svenske Increased Workload.

Egentlig var der lagt op til en parade for Mack Grace SM med Roberto Andreghetti i sprinterløbet Campionato Europeo på Cesena-banen, men den italienske tophest var tydeligvis ikke sig selv, og sluttede på hhv. en ottende og niendeplads i de to heat!

I 1, heat vandt Stefan Melanders Increased Workload (Scarlet Knight) med Pietro Gubellini sikkert i 1.13.4a/1660 m og i 2. heat så det ud til at den skulle gå mod en ny – og dermed endelig sejr – i løbet.

Her blev den imidlertid overspeedet af Osasco di Ruggi (Varenne) med Roberto Vecchione, der havde lunet sig i vinderhullet indtil opløbets begyndelse. Osasco di Ruggi gik forbi til sejr i 1.12.8.

Osasco di Ruggi

Osasco di Ruggi

Den havde også masser af kræfter, for i 1, heat galoperede den tidligt i løbet og blev diskvalificeret, men kunne altså starte i 2. heat.

I finale-heatet mellem de to heat-vindere galoperede Osasco di Ruggi kort efter start, så så skulle man jo tro, at det ville være peace of cake for Increased Workload at defilere løbet hjem.

Osasco di Ruggi fik imidlertid kontakt efter 500 meter og nu valgte Vecchione i sulkyen at sætte pres på Increased Workload op forbi publikum.

Den taktik lykkedes ved at Increased Workload galoperede, og herefter var der kun en hest på banen – Osasco di Ruggi.

Som så mange andre italienske topheste trænes Osasco di Ruggi af Holger Ehlert.

Det er ikke en hest, der ellers har været matchet  Gruppe-løb, men her fik den i hvert fald et gennembrud, der kastede i alt 76.360 Euro af sig.

Osasco di Ruggi er 6 år gammel, og blev som åring solgt på auktion for 17.000 Euro.

Hans moder , Papaia Ral (Super Crown) har været en ret nyttig følhoppe, der har 11 afkom i startberettiuget alder og i de 10 har startet

.Osasco di Ruggi har nu startet 72 gange og har vundet 23 sejre og tjent 338.820 Euro.