TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hvad sker der med Jydsk Væddeløbsbane?

af | 29. jan 2019 | Nyheder

Siden revision- og konsulentfirmaet PWC i begyndelsen af december 2018 offentliggjorde en rapport om en muligt nyt stadionbyggeri i Aarhus, og hvor placeringen af Jydsk Væddeløbsbane også indgår, har det været stor debat om emnet.

Fodboldklubben AGF vil gerne have et tidssvarende stadion, og det ønske bringer Jydsk Væddeløbsbane og dens placering i spil.

Væddeløbsbanen, der er nabo til det nuværende stadion, ligger på lejet jord ejet af Aarhus Kommune, og i PWC-rapport foreslås det bl.a. at væddeløbsbanens område inddrages og at en væddeløbsbane etableres uden for byen.

En sådan plan indebærer, at der skal skaffes finansiering til både stadion-byggeri og en ny væddeløbsbane, og det kan gøres ved at stort boligbyggeri på væddeløbsbanes nuværende parkeringsplads.

Luftfoto af Jydsk Væddeløbsbane

Den plan falder ikke i god jord hos områdets naboer, og politisk ser der efterhånden heller ikke ud til at være flertal for den.

Hele Stadion-planen og Jydsk Væddeløbsbanes fremtid er et hedt emne i Aarhus og omegn i denne tid, og i søndags bragte Aarhus Stiftstidende ikke færre end fire sider om Jydsk Væddeløbsbane og den betydning som væddeløbsbanen har for byen.

Når Jydsk Væddeløbsbane er bragt i spil omkring et nyt stadion er det forbi banen har to lejekontrakter med Aarhus Kommune for området.

Det har været almindeligt kendt, at der findes en lejekontrakt med udløb den 1. januar 2030, mens det nu er kommet frem, at der også findes en lejekontrakt, der udløber den 1. april 2021.

-At der er to kontrakter, er der som sådan ikke noget hemmeligt ved. Det stod også i PWC-rapporten, siger banens formand Paul Bjerring.

-Kontrakten, der udløber i 2021, omfatter parkeringsarealet på den anden side af Observatorievej, og skal efter planen genforhandles i 2020, mens der i den anden kontrakt med udløb den 2030 skal genforhandles senest i 2023-24, siger Paul Bjerring.

-Vores 1. prioritet er at blive, hvor vi er, siger Paul Bjerring.

Ønsket om at få et nyt og moderne fodboldstadion i Aarhus er meget stort, og bakkes op af velpolstrerede investorer.

Væddeløbsbanen har en beliggenhed, der er en af de skønneste i Europa, og banen har i de seneste år oplevet en fremgang i besøgstallet, men Jydsk Væddeløbsbane er en lille spiller i dette spil, der omfatter byggeri for milliarder.

Debatten fortsætter – intet er afgjort endnu!