TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Husker du “Action-Palle”?

af | 24. feb 2019 | Nyheder

Travsporthistorie.dk bringer i dag et portræt af Palle Dahl Pedersen, der i slutningen af 90’erne blev berømt i Travdanmark som manden bag “Den bornholmske flyvemaskine” Action Hanover.

I dag er travsporten lagt på hylden til fordel for en tur på golfbanen, men minderne har man som bekendt lov at ha’ – og når snakken går på Action Hanover, så vælder minderne frem for 82-årige Palle Dahl, som stadig er god for en frisk bemærkning.

-Jeg havde mange dejlige oplevelser med Action Hanover og husker det, som var det i går, smiler Palle Dahl.

Palle Dahl. Foto: Torben Ager

-Det var jo sjovt at køre fra ”de store” inde på Lunden, men jeg vidste egentlig ret tidligt, at Action Hanover var lidt udover det sædvanelige, selvom han var lidt varm i starten.

Action Hanover vandt i alt 34 løb i årene 1995-2004, heraf 25 med Palle Dahl i sulkyen. Shane T Hanover-sønnen blev to gange af Væddeløbsbladet kåret som Månedens Hest i Danmark. Alene i 1997-99 vandt Action Hanover hvert år otte løb og blev sammen med Palle Dahl nærmest kult i Danmark. ”Den bornholmske flyvemaskine” blev flere gange også forsøgt i Sverige, men uden den store succes, selvom han dog satte sin rekord på 1.13,5 på Tingsryd-banen.

Læse hele portrættet af Palle Dahl på Travsportshistorie.dk