TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hold benene i bøjlerne!

af | 18. maj 2024 | Nyheder

Efter Michael Lønborg forleden lavede en sejrsgestus, hvor han løftede benet op fra sulkyens bøjle, præciserer Dansk Hestevæddeløb nu reglerne.

I sejrsglæde løfter Michael Lønborg venstre ben i vejret- ligesom han hilser med højre hånd, da han vinder med Here We Go Chief i Aarhus.
Foto Ole hIndby

Det er ikke tilladt at løfte et ben ud af fodbøjlen på sin sulky – hverken undervejs eller over mål – præciserer Dansk Hestevæddeløb

Og hvorfor – det giver Dansk Hestevæddeløb svaret på i et indlæg på sin hjemmeside:

Svaret er relativt simpelt og refererer til, at ikke alle kuske har tilstrækkelig rutine til at udføre den form for gestus, samtidig med at heste reagerer forskelligt i situationen. 
Der kan derfor meget hurtigt opstå en situation, hvor det er nødvendigt at have begge fødder i bøjlerne for at sikre, at der ikke opstår en farlig situation.
Det kunne i værste tilfælde være styrt eller andre ulykker for enten den direkte involverede eller for de øvrige ekvipager. 

Derfor skal alle kuske holde benene i bøjlerne, indtil målstregen er passeret, mens det er tilladt at lave sejrsgestus med hånd og arm, så længe man ikke generer konkurrenterne – og herunder både øvrige heste og kuske. 

Du kan  læse hele indlægget på Danskdhv.dk – Klik her