TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Historiens vingesus

af | Nyheder

Historiens vingesus i eftermiddag på Charlottenlund Travbane, hvor man hædrer banens grundlægger I C Tvede samt afvikler et af løb, der engang var et sæsonens største løb.

Brygger I C Tvede var en driftig person, der tog initiativet til at anlægge Charlottenlund Travbane på Skjoldgårdens jorde i 1891.

Før den tid havde man kørt travløb på Kjøbenhavns Traverbane, der lå på et areal i nærheden af, hvor Ryvang Station i dag ligger, men der var også dengang ballade i den københavnske travsport, og derfor opstod Charlottenlund Travbane.

Tvede Memorial har i mange år været årets sidste store løb for 2-åringer, og der har ofte været tynde felter.

Sådan er det også i år med blot fem startmeldte heste, hvoraf en enkelt er debutant.

Falster-hesten, L’Amiral S J S (Sj’s Caviar) med Henrik Thomsen vandt en overbevisende sejr i debuten den 26. november, og gør op om sejren her med Torben Hovgårds JoJo Boom Bay (O’Grady) som Ken Ecce kører for uheldige Rene Kjær.

Nationalløb, der er 5. løb på programmet, blev første gang kørt i 1930, hvor hurtigklassen var præget af mange amerikanske importer.

Derfor lavede man et løb forbeholdt de bedste danske heste – Nationalløb – på Amager havde man Indlænderpokalen – men Nationalløb har overlevet og køres i år med en proposition, som Klaus Koch i fjor foreslå i et indlæg her på travservice – nemlig et løb med tre tillæg.

Nu kom der dog kun syv anmeldelser – trods en førstepræmie på 20.000 kroner.

Lundens løb starter klokken 14.00 og der er otte løb på programmet.

Inden Rene Kjær ramte sygesengen gav han et vindertip til Derby25 som du kan se på dette link – klik her

Baneprogrammet kan downloades på dette link – klik her