TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

HFF må åbne pengekassen

af | 8. nov 2014 | Nyheder

Fra Claus Bossow, der tidligere har været ansat på Væddeløbsbladet og som skriver om travsport i Vejle Amts Folkeblad, har vi modtaget følgende indlæg i debatten.

HFF-kassen må på klem

Det er svært at tilføje ret meget nyt i den verserende debat om travsportens fremtid, hvor det jo desværre ser ud til, at tingene går den forkerte vej.

Politikerne har øjensynligt talt, og der forestår en ny virkelighed for sporten. Og en virkelighed, som man må forholde sig til.

Man kan naturligvis være enig eller uenig i den kommende folketingsbeslutning, men det er demokratiets spilleregler, og derefter overgår ansvaret for udmøntningen til embedsmandsværket – og i dette tilfælde HFF.

Det er derfor HFF’s beslutninger, som sportens overlevelse i den nære fremtid afhænger af.

Debatten har naturligvis flere gange været omkring brugen af HFF’s egenkapital, og der er efter min vurdering ingen vej udenom. Kassen MÅ abnes – ikke tømmes, men åbnes på et niveau, der sikrer dansk travsport som salgsvare.

Jeg er bekendt med, at Billund Trav har fundet effektiviseringer for mellem ½-1 mio. kr. årligt, og det samme er givet gældende for Nykøbing Falster. Mon ikke også landets øvrige baner i bestræbelserne på en generel overlevelse er i gang med samme øvelse.

Det betyder samlet set, at et HFF-tilskud fra egenkapitalen vil blive relativt lille i forhold til at sikre, at væddeløbssporten ikke skal lukke baner. Kundekredsen kan opretholdes og særligt vigtigt…  det kan også de næsten 1000 arbejdspladser, der ifølge beregningerne er i fare.

Argumentationen for at fastholde HFF’s egenkapital har været at sikre investeringsmuligheden, når og hvis oprettelsen af et fælles nordisk spilleselskab søsættes.

Men om det danske bidrag er på 42 eller 18 mio. kommer trods min manglende ekspertviden og indsigt næppe til at være afgørende for muligheden i de kommende forhandlinger.

Derimod vil dansk travsport med banelukninger og færre spilleobjekter være langt mindre attraktiv som samarbejdspartner i et nordisk perspektiv, og så kan de resterende millioner fra HFF-kassen på dét tidspunkt i stedet sendes tilbage til kampen mod match fixing eller antidoping.

Det vil derfor klæde HFF at melde ud, 1) at man i bestræbelserne på mindske konsekvenserne af omfordelingen af tips- og lottomidlerne bruger en del af sin egenkapital, 2) at der ikke lukkes væddeløbsbaner frem til udgangen af 2016, og 3) at arbejdet med etableringen af et fælles nordisk spilleselskab får absolut førsteprioritet.

Politikerne tog ansvar – rigtigt eller forkert.

Nu ligger ansvaret hos HFF.

Venlig hilsen

Claus Bossow