TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

HFF kridter banen op

af | 24. okt 2014 | Nyheder

Hestesportens FinansieringsFond lagde ikke fingrene imellem, da Fonden repræsenteret ved formanden Bent Knie-Anersen og direktør Jens Ulrich Nielsen onsdag havde foretræde for Kulturudvalget.Christiansborg_Slot

I et referat af mødet, der nu findes på Folketingets hjemmeside, fremgår det bl.a. at HFF-s repræsentanterne i stærke vendinger påpegede, at Kulturministeriet havde forsøgt at skaffe sig et alibi for nedskæringerne af midler til Hestesporten ved at bestille en rapport om besparelser fra KPMG.

–  Rapporten kaldet ”10-20-30” er akademisk ukvalificeret og uegnet til formålet, fremførte HFF ifølge referatet.

Og det er vist et pænt sprogbrug i stedet for at kalde rapporten – makværk!

Forhistorien: For et par år siden bestilte Kulturministeriet en udredning fra KPMG, der skulle belyse pengestrømme, administration etc, hos modtagere af midler fra Tipsnøglen, herunder hestevæddeløbssporten.

I rapporten fremgår det, at man anbefaler hestevæddeløbssporten at samle administrationen af banerne og organisationerne, men der sættes ikke beløb på hvor meget, der kan spares.

Til gengæld blev der i rapporten sat et tal på, hvor meget Idrætsorganisationerne kunne spare, nemlig 40 millioner kroner.

Det synes Kulturministeriet, dog ikke at have bemærket.

I stedet bestilte man endnu rapport fra KPMG, der fik navnet ”10 -20 – 30”, der refererer til tre foreslåede scenarier af besparelser inden for Hestevæddeløbssporten, hhv. besparelser på 10 millioner, 20 millioner og 30 millioner kroner.

Og i lovarbejdet har man fra Kulturministeriets side valgt at bruge anbefalingen, der beskærer Hestesporten med 30 millioner kroner   – uagtet at Videnkontoret for Landbrug på et møde med ministeriets embedsmænd har gjort opmærksom på, at en beskæring af hestesportens midler ville koste op 850 arbejdspladser på landsplan!

Det får unægtelig en ting at tænke på indholdet af den netop udkomne bog, Mørkelygten og som fortæller om ministerielle embedsmænds arbejdsmetoder, for at opnå de resultater, som ministeren gerne vil opnå.

Det kaldes i bogen– Kunsten at regne baglæns!

Læs hele HFFs referat fra mødet med Kulturudvalget på dette link – klik her

Læs også HFFs bemærkninger til KMPGs 10-20-30-rapport, hvor man påpeger de fejl og unøjagtigheder, der er i rapporten – klik her