TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hestesportens skæbneuge

af | 9. jun 2014 | Nyheder

I den kommende uge skal HFF tage stilling til en handlingsplan som Dansk Hestevæddeløb har udarbejdet, og på lørdag er der generalforsamling i Dansk Travsports Centralforbund.

Skal Nykøbing og Billund lukke?

Det er det helt store og centrale spørgsmål i dansk travsport for øjeblikket.

HFF har lagt op til lukning af de to baner fra 2015 med baggrund i den begrænsning af de økonomiske midler, som Hestesporten fremover tilføres fra Kulturministeriet.

Dansk Hestevæddeløb er i gang med at udarbejde et modforslag, hvorefter de to baner kan overleve.

I forslaget opererer man bl.a. med en 10% nedgang i administrationsomkostningerne inden for sporten og stop for investeringer.

Forslaget har været udsendt til banerne, og det har bl.a. fået Klampenborg Galopbane til at reagere og fremsende et åbent brev til banerne.

Også Charlottenlund Travbane har reageret på Dansk Hestevæddeløbs forslag og har fremsendt et alternativt forslag.

Dette forslag har afstedkommet en ophedet debat på Facebook-gruppen travsport, og derfor har vi fra Lundens bestyrelse modtaget følgende:

Da vi forstår der køre en større debat på facebook hvor fakta ikke er beskrevet korrekt, har vi i bestyrelsen valgt at lægge brevet offentligt ud, som er sendt til HFF.

HFF har præsenteret deres plan og på den baggrund har vi i bestyrelsen diskuteret flere løsningsmodeller, for at sporten på Sjælland ikke skal lide endnu mere ved en mulig lukning af NFT. Muligheden med Skovbo har været løst diskuteret med NFT, som en back up plan i tilfælde af de ikke finder en løsningsmodel med kommunen.

Vi mener det er trist at sporten har bragt sig i denne situation og vi inden for 4 år skal reducere vores samlet budget med Kr. 30 millioner, som svare til ca. 30% af det nuværende årlige tilskud til sporten. Vi synes det ville være fantastisk om vi kunne finde en anden model hvor vi kan opretholde alle baner i Danmark og samtidig ikke skære i præmie budgetterne, som i forvejen er meget lave set i lyset af omkostningerne ved at have en hest i træning. Dog har vi meget svært ved at se hvordan det kan lade sig gøre.

Bestyrelsens brev til HFF er lavet på baggrund af HFF’s oplæg til de fremtidige spareplaner, hvor vi af gode grunde er meget bekymret for sporten på Sjælland.

Vi deler også den opfattelse med Dansk Hestevæddeløb, at hestesporten burde være drivkraften og dem som præsenterede sportens plan for fremtiden’s travlandkort mm. Dette synspunkt har vi forklaret HFF.

MVH

DET DANSKE TRAVSELSKAB/Bestyrelsen

Vedheftet var oplægget i pdf-fil som du kan læse på dette link – klik her

Det er ingen nem opgave som HFF, der af Kulturministeriet er sat til at udvikle Hestesporten, er blevet sat på, og med 15 millioner kroner mindre i tilskud i 2015, 20 millioner kroner mindre i 2016, 25 millioner kroner mindre i 2017 og 30 millioner kroner mindre i 2018, er det en meget dyster fremtid som Hestesporten går i møde.

Der findes ingen løsninger, som vil gøre alle glade!

I forvejen har den samlede danske hestesport et budget som IT-afdelingen i svensk trav og galop!

Kommer der ikke en mand med en papkasse forbi, så er det eneste håb for status quo – eller næsten – at det på forunderlig vis lykkes at få overbevist Christiansborg-politikere om, at den beslutning de tog i relation til Hestesporten var forkert.

Og da det ”kun” er en stemmeaftale kan beslutningen ændres, inden den ophøjes til lov.