TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hestesportens mediestrategi

af | 7. okt 2014 | Nyheder

Efter det nu er blevet officielt, at Kulturminister Marianne Jelveds lovforslag, der vil koste flere danske hestevæddeløbsbaner livet, vil blive behandlet i Folketinget inden for de næste par uger, har Dansk Hestevæddeløb nu klædt banerne på, således at de kan gøre opmærksom på det urimelige i lovforslaget i deres nærområder.

Fyens Væddeløbsbane vil nu udsende følgende pressemeddelelse til medier i det fynske.

Fyens Væddeløbsbane i knæ efter fremlæggelse af nyt lovforslag

Et lovforslag om ændring af fordelingen af lotteri- og tipsmidler fremsat i regeringens lovprogram tirsdag d. 7 oktober, kan få fatale konsekvenser for Fyens Væddeløbsbane og hele den danske hestevæddeløbsbranche. Lovforslaget skal behandles i første halvdel af oktober og betyder, at to baner skal lukkes og de resterende indstille sig på kraftige besparelser, der blandt andet resulterer i færre løb.

Selvom Fyens Væddeløbsbane ikke er lukningstruet i første omgang, vil det nyligt fremlagte lovforslag alligevel have alvorlige følger for banen, der hvert år afholder ca. 25 løb. Fyens Væddeløbsbane har eksisteret siden 1935 og er en vigtig del af Fyns fritids- og kulturscene.

Banen har årligt hele 40.000 besøgende og konsekvensen af lovforslaget er, at antallet af løb sandsynligvis vil blive kraftig reduceret for at opnå de nødvendige besparelser. Som den eneste trav- og galopbane på Fyn er banen fynboernes eneste mulighed for at opleve hestevæddeløbssport, medmindre de ønsker at køre helt til Billund eller København.

I dag er der tilknyttet ca. 190 trav- og galopheste til Fyens Væddeløbsbane og 25 mennesker er fuldtidsbeskæftigede på grund af banen. En konsekvens af lovforslaget vil sandsynligvis være færre løb og aktiviteter på banen, som vil betyde færre heste og dermed også et tab af arbejdspladser. Der vil ikke blot mangle arbejde for de fuldtidsbeskæftigede på banen, men også hesteopdrættere, dyrlæger, smede, foderhandlere og butikker, der sælger hesteudstyr, vil blive påvirket.

De vidtrækkende konsekvenser ved lovforslaget forsøger banedirektør for både Billund Trav og Fyens Hestevæddeløbsbane, Christian Hundebøll, at kommunikere ud, når han snakker med politikerne:

Flere politikere er ikke helt klar over de konsekvenser, som en vedtagelse af denne lov vil have – ikke blot for Fyens Væddeløbsbane – men for dansk hestevæddeløbssport generelt, der tvinges helt i knæ,” påpeger banedirektør Christian Hundebøll. Han understreger behovet for, at de fynske folketingsmedlemmer hjælper sporten: ”Vi har brug for, at de fynske folketingspolitikere tager sagen op og hjælper os. Uden deres hjælp kan det gå helt galt for os.”

Christian Hundebøll understreger, at hele den danske hestevæddeløbsbranche vil arbejde ufortrødent for at lovforslaget bortfalder eller i det mindste ændres, så hestevæddeløbssporten har mulighed og tid til at finde alternative finansieringsmodeller.