TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hestesporten og lobbyisme

af | 25. nov 2015 | Nyheder

I aften sender TV2 programmet, Politik til salg, der fortæller om lobbyisten Mads Christian Esbensens arbejde med at bearbejde politikerne på Christiansborg. En af Esbensens kunder er Dansk Hestevæddeløb.

Lobbyisten Mads Christian Esbensen, Policy Groiup, der har udført lobbyismen for Danske Hestevæddeløb og som medvirker i programmet på TV2 i aften. Foto Carsten Andersen/TV2

Lobbyisten Mads Christian Esbensen, Policy Groiup, der har udført lobbyismen for Dansk Hestevæddeløb og som medvirker i programmet på TV2 i aften. Foto Carsten Andersen/TV2

Hvis du har set traileren for programmet, Politik til Salg – et program, der vises i aften på TV2 klokken 20.50 har du måske fanget glimt af Dansk Hestevæddeløbs direktør Henrik Friis samt formanden Peter Rolin og næstformanden Leif Skov.

Og det er ikke helt tilfældigt, at trioen optræder i tilknytning til programmet, for Dansk Hestevæddeløb har såvel i 2014 som i 2015 været en god kunde hos Mads Christian Esbensens firma, Policy Group.

Dansk Hestevæddeløb har benyttet Policy Group til at tale sportens sag i relation til det Idrætsforlig, som Kulturminister Marianne Jelved i fjor fik gennemført, og som fuldt indfaset vil koste hestevæddeløbssporten 30 millioner kroner om året.

Helt aktuelt arbejder Policy Group nu sammen med sporten på at få totalisatorbevillingen tilbage.

Meningerne om brugen af sådanne lobbyister er meget delte.

TV2 opgiver, at der er i den danske befolkning er stor skepsis mod brug af lobbyister, mens der blandt 50 adspurgte Folketingspolitikere kun var 4, der var negative.

Det er ikke billigt, at bruge billigt at bruge lobbyister til at fremme sin sag over for politikerne – vi taler om millionbeløb!