TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

 Hestesporten i Kulturudvalget

af | 8. okt 2014 | Nyheder

Af Kulturudvalgets mødekalender fremgår det, at onsdag den 22. oktober skal repræsentanter for Dansk Hestevæddeløb ApS og senere Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond (HFF) have foretræde for udvalget.

Inden længe kan vi forvente at Marianne Jelveds kontroversielle lovforslag, der vil beskære Hestevæddeløbssportens midler med 16 millioner kroner allerede i 2015, vil blive fremsat i Folketinget.

Proceduren er herefter denne – taget fra Folketingets hjemmeside:

Et lovforslag skal behandles tre gange i Folketinget, inden det kan vedtages. Lovgivningsarbejdet foregår skiftevis i Folketingssalen og i et af Folketingets udvalg. Udvalgene arbejder med lovforslagene mellem behandlingerne i Folketingssalen, og det er med til at sikre grundighed i lovgivningsarbejdet. Der er desuden indført en minimumsbehandlingstid for lovforslag på 30 dage. Denne frist skal sikre tid til en grundig behandling under arbejdet med lovforslagene, så lovene ikke er båret af en pludselig oppisket stemning.

Det er med baggrund i ovenstående, at Dansk hestevæddeløb ApS og HFF har søgt om foretræde for Kulturudvalget den 22. oktober, og dette møde må vel være det sidste skud i bøssen for at få ændret Kulturministerens lovforslag.

Til brug for Kulturudvalgets arbejde har Dansk Hestevæddeløb ApS fremsendt en række dokumenter, der bl.a. orienterer om de fatale konsekvenser for beskæftigelsen rundt om i landet, som en vedtagelse af lovforslaget i dets nuværende form vil betyde.

Du kan se Kulturudvalgets dagsorden for den 22. oktober samt de bilag, som Dansk Hestevæddeløb ApS har indsendt til udvalgets arbejde på dette link – klik her