TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hesteejerformand: Det handler om liv eller død

af | 12. jun 2014 | Nyheder

talerstolFra Torben Nygård, hesteejer, amatørkusk, opdrætter og formand for Hesteejerforening på den lukningstruede Car Center Racetrack har vi modtaget følgende indlæg i debatten omkring travsportens fremtid.

Liv eller død for travsport på Lolland-Falster og Sydsjælland.

Som formand for Hesteejerforeningen på Nykøbing F. Travbane, så bliver jeg utrolig trist til mode, når jeg læser de budskaber som bestyrelsen på Charlottenlund Travbane vælger at sende gennem medierne og til HHF.

Jeg håber det bliver gjort i en god mening, men i mine øjne så virker metoden ikke hensigtsmæssig. Det er en bedre ide at sætte sig sammen og drøfte problemerne uden forudindtagede meninger.

Hvis nogen er i tvivl, så er alle med interesse for travsporten på Lolland-Falster og Sydsjælland bestemt inde i kampen om at redde vores sport. Det indebærer også viljen til en god og konstruktiv dialog om mulighederne for fremtiden.

Vi har allerede ideer, der kan skabe betydelige besparelser/nye indtægter.  En del af dem kræver det tid at få bearbejdet.  Derfor bakker vi op om det alternative budgetforslag, som Dansk Hestevæddeløb har udarbejdet. Det vil give en rimelig tid, til at få lavet planer for perioden frem til vi har skabt fundamentet for de indtægter, som vores sport er afhængig af i fremtiden.

Hesteejerforeningen har brugt en del tid på at afdække konsekvenserne at en lukning af Nykøbing F. Travbane.

Kort fortalt, så vil 90 % af alle med trænings- og/eller kørelicens holde op som aktive.

Omkring 200 heste vil forsvinde ud af sporten – og det er vel at mærke kun heste der ejes af foreningens medlemmer.

En af landets bedste ungdomsafdelinger (LFPT) vil også ophøre med at eksistere.

Potentielle købere af ungheste og et antal opdrættere vil også forsvinde ud af sporten til skade for opdrættere og hingsteholdere, der vil få deres kundekreds beskåret. I forvejen er antallet faldet kraftigt de seneste år, så der er næppe den udvikling der er behov for.

Vi tror resultatet vil blive nogenlunde tilsvarende i tilfælde af en lukning af Billund Trav.

Det vil indebære at en ikke ubetydelig del af bredden i dansk travsport forsvinder.

Har vores sport råd til bære de tab, når man ved fælles hjælp skal skabe fundamentet for en økonomisk sund drift i fremtiden. Det tror vi ikke der er råd til.

Vi har også set på om Skovbo kunne være et alternativ med hensyn til løbsafvikling.

Stort set alle er enige om, at der hverken er tids- eller økonomiske ressourcer til at køre den lange vej til Skovbo til både træning og løb.

Derfor håber vi at vores sport i fællesskab med HFF kan finde en løsning, der indebærer at så mange aktive som muligt kan blive i sporten.

Det vil være trist hvis alle på Lolland-Falster og Sydsjælland miste muligheden for at have tilknytning til sporten.