TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Henrik Friis: Sporten bliver meget mere dynamisk i fremtiden!

af | Nyheder

 

Direktøren for Dansk Hestevæddeløb Henrik Friis havde fredag i sidste uge en lille seance på Facebook, hvor han svarede på flere spørgsmål fra ”offentligheden” omkring det aktuelle arbejde omkring liberaliseringen af spil på heste.

Travservice har efter aftale med Henrik Friis lavet en lille opsamling og uddybning, hvor vi går direktøren lidt mere på klingen.

  • Levede Facebook-spørgetimen op til dine forventninger? Og fik du de spørgsmål, som du indirekte efterlyste?

”Jeg synes, at det var ganske fint. Det var ment som en seance i en tid, hvor vi nærmest danser limbo fra møde til møde, og hvor det så kan være svært at holde omverdenen orienteret. Så derfor vurderer jeg, at vores vision med facebook-interviewet lykkes”.

Henrik Friis

  • Flere spørgsmål gik på det kommende fælles hostingselskab, som efter planen bliver et nordisk anliggende. Eller hvad?

”Der er nogle lovgivningsmæssige forskelle mellem de tre skandinaviske lande, og det har betydet mange små steps undervejs, og på et par punkter har Norge følt sig hægtet lidt af. Det har ikke været vores intention, og som jeg sagde i fredags, så er der aftalt næste møde i september, og jeg forestiller mig ikke et selskab uden norsk deltagelse. Det vil på ingen måde være i vores interesse, da der er temmelig meget spil på tværs af Danmark og Norge”.

  • Du gjorde det også klart, at det vil være afgørende, at fremtidens forskellige udbydere af spil på heste spiller ind i samme pulje. Er der lovhjemmel for at kræve dette?

”Det er der faktisk ikke. I princippet kan udbyderne skabe deres egne puljer, og hvis de kan opbygge større pools i eget regi, så kan de vælge at gøre det. Vores hostingselskab er jo ejet af sporten, som så får provision af spil på heste, men hvordan de forskellige puljer bygges op – ja, det må tiden vise.

Rent faktisk er der tale om noget helt nyt, hvor der ikke er erfaring fra andre lande. Visionen er dog, at de forskellige spiludbydere via en form for ensartet struktur for spillet bidrager ind i én og samme pulje, men der er reelt tale om noget pionerarbejde”.

  • Hvad så med spilformer og en eventuel ens platform for den lille spiller?

”Det er også noget, som selskaberne i princippet selv vil kunne råde over. Men som udgangspunkt vil vi definere platformen med de nuværende og kendte spilformer, og så må udviklingen vise vejen derefter.

Med hensyn til overskueligheden og opbygningen af spilplatformen hos den enkelte udbyder, så svarer det vel til, at der i dag også er forskel på den svenske ATG-side og vores egen Dantoto-side, og hvor der jo også spilles ind i samme pulje”.

  • Og så til Sportssekretariatet, hvor der jo skal ansættes en ny daglig leder efter Flemming Sunns jobskifte. Betyder det en helt ny struktur inden for sporten og eks. i forhold til løbsudskrivning, anmeldelser m.m.?

”Vi er ved at arbejde med en plan, som kan præsenteres i slutningen af august, men jeg forventer ingen ændringer i forhold til den overordnede struktur. Dét med at flytte anmeldelserne ud til banerne giver slet ingen mening med det aktuelle hestemateriale. Der er ingen tvivl om, at vi via de centrale anmeldelser får det optimale ud af vores hestemateriale, så det bliver ikke ændret. Rent faktisk er svenskerne i gang med at kigge lidt til vores måde i forhold til en mulig centralisering”.

 

  • Apropos organisationen… Det kan være svært for udefra kommende at forstå rollefordelingen mellem DTC, Dansk Galop, Dansk Hestevæddeløb, Sportsekretariatet og HFF, som dog udfases nu. Kan du følge det?

”Det kan jeg da. Der er helt rigtigt flere overlaps, men i det daglige har vi en rimelig klar arbejds- og ansvarsfordeling. Det er jo forbundene, der står i spidsen for sporten, mens jeg er direktør i det driftsselskab, der skal sikre den daglige drift og herunder ikke mindst FORRETNINGEN Dansk Hestevæddeløb. Det kan vel sammenlignes lidt med DGI, Dansk Idrætsforbund, DBU m.fl., der også har driftsafdelinger. Og samlet set fungerer det fint”.

  • Slutteligt lidt om umiddelbare og positive ændringer for de aktive, for hesteejere og for opdrætterne. Med andre ord – sker der præmieforhøjelser pr. 1. januar 2018? Det kunne være interessant at vide, såfremt man sidder med det friske Derbyauktions-katalog i hånden og har tanker om at investere.

”Det ville være dejligt at kunne melde det ud nu, men det vil vi ikke. Vi skal først kende lidt mere til indtægterne, og inden da skal der helt lavpraktisk laves en sæsonplan, hvor vi skal tage hensyn til de andre nordiske lande.

Men jeg har da forventninger om præmiestigninger i løbet af 2018, og allerede fra årsskiftet vil vi have et antal millioner mere at råde over end i indeværende sæson. Det skyldes, at vi bruger af HFF’s egenkapital i forbindelse med nedlæggelsen af fonden, og som eksempel vil jeg da fremhæve, at Unghestesatsningen allerede er vedtaget for de kommende år.

Hele pointen er jo også, at vi i fremtiden vil være langt mere dynamiske i vores planlægninger, investeringer og budgetlægninger. Jeg vil slet ikke udelukke, at vi kan lave kvartalsvise opjusteringer af præmieniveauet under henvisning til større indtægter, så jo… Jeg er stadig meget optimistisk. Det bliver en helt anden virkelighed, som træder i kraft pr. 1. januar 2018”, slutter Henrik Friis.