TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Halmstad næste gang

af | 6. dec 2017 | Nyheder

Foto: Ole Hindby

Kent Friborg kan se tilbage på en fin sæson med foreløbig 17 sejre til stalden, heraf har sejrshesten Machiavelli (øverste foto) taget de syv.

Officielt ejes 4-årige Machiavelli (Flight Dream) af svenske Sickan Bröms, men det er mest ejerens søn, David Bröms, som “udbreder” sig på bl.a. Facebook om hestens kvaliteter, og der HAR bestemt også været meget at glæde sig over i den forgangne sæson.

Syv sejre i 17 starter er det således blevet til – senest i Liga 4-finalen på Lunden i søndags, hvor Machiavelli  – opkaldt efter den italienske forfatter, filosof og samfundsteoretiker, Niccolò Machiavelli (1469-1527) – sejrede ganske let for Birger Jørgensen i tiden 1.15,0a/2000 meter.

Lidt atypisk for David Bröms bor han langt oppe i det nordlige Sverige med 1250 km til Gøteborg, men ikke desto mindre har han efterhånden været hesteejer hos Kent Friborg i 20 år.

-Jeg havde på et tidspunkt en anpartshest med 10-12 ejere, men da hesten ikke duede faldt de hurtigt fra, med undtagelse af David og Sickan, som synes projektet var gået godt. Siden har jeg haft flere heste i træning for dem, og med undtagelse af et afbræk på et års tid, hvor de havde hestene hos Christian Lindhardt, har vi altså kendt hinanden i omkring 20 år, siger Kent Friborg.

-Det kan måske lyde lidt mærkeligt, at man har travhest i Danmark når man bor så langt væk, men de kommer herned et par gange om året en uges tid ad gangen, hvor vi så prøver at starte Machiavelli, og de synes at hesten trives vældig godt hos mig, hvilket jeg selvfølgelig er meget taknemmelig for at høre – de er faktisk som en del af familien.

Derfor kører Birger
Kent Friborg er som bekendt en dygtig kusk med næsten 35 års “anciennitet” som træner og kører selv masser af løb, men de sidste mange starter har Birger Jørgensen været fast kusk bag Machiavelli.

-På et tidspunkt var der en af David Bröms’ venner, som var meget voldsom i sin kritik af min kørsel med Machiavelli. Jeg er ikke selv på Facebook, men blev gjort opmærksom på det og blev ærligt talt meget overrasket over, hvad man skriver på Facebook, siger Kent Friborg.

-Men enden på det blev, at jeg sagde til David, at hvis det skal være på dén måde, vil jeg hellere nøjes med at træne hesten og så må vi finde en anden kusk – og så kan vi stadig være lige gode venner. Derfor kører Birger Jørgensen Machiavelli.

Næste opgave for Machiavelli bliver muligvis et løb på Halmstad den 30. december.

-Jeg har ikke selv set på løbet, men lader David komme med idéer til, hvor han synes hesten skal starte. Det sker altid i samarbejde med mig, men hvis Machiavelli ellers er fris, kan løbet på Halmstad sagtens være en mulighed, siger Kent Friborg.

Knokler på
Kent Friborg har som nævnt haft en fin sæson med foreløbig 17 sejre og 322.000 kroner i indkørte præmier, hvilket svarer nogenlunde til de senere års indtjeningsniveau.

-Jeg synes det går forrygende med de heste, jeg har i træning, siger Kent Friborg.

-Der er selvfølgelig lidt for få løbsheste, men jeg må bare knokle på og håbe at der falder nogle af til mig indimellem.

Kent Friborg har pt. 12 heste i træning, heriblandt tre 1-åringer og fire 2-åringer.

-Åringerne træner alle fint og det ser fornuftigt ud. Planen er at de skal træne indtil det bliver vinter, men man ved jo aldrig helt hvornår det bli’r vinter, og hvis vi slet ikke får en rigtig hård vinter i år, kan det da godt være at de bare fortsætter med at træne. Det må vi tage hen ad vejen.

-Jeg plejer at sige, at hvis de kan mellem 1.40 og 2:00/2000 meter omkring Juletid, bliver de som regel klar som 2-års, og som sagt ser det fornuftigt ud hidtil; der er i hvert fald ingen, der er faldet fra endnu.

Lillebror til Derbydeltager
Blandt 2-åringerne har Dixie Downs (Enjoy Lavec) markeret sig bedst hidtil, omend det endnu ikke er blevet til sejr. Hun var senest nummer to på Lunden bag Donatella Garbo.

-Det var sidste start i år for Dixie Downs vedkommende. Nu gælder det vintertræning, men på længere sigt bliver det en god hest, siger Kent Friborg, som giver staldens øvrige 2-åringer flg. ord med på vejen:

-Ditmar Pape (Trophy Catch) har startet en enkelt, men har endnu ikke forståelse for at løbe travløb, så vi må træne videre og give ham noget mere rutine.

-Dom Perignon (The Liquidator) er lillebror til bl.a. Razor Blade (1.11,9a-414.000 kr) og Derbydeltageren Beyblade (1.13,6a-218.000 kr). Jeg købte hesten på auktion i fjor, men han brækkede desværre knæet og det har selvfølgelig sat ham meget tilbage. Træner nu igen og kan 1.25/2000 meter, men det er lidt usikkert om han holder til det på længere sigt. Umiddelbart ser det dog ud til at han gør, og jeg håber Dom Perignon kan være startklar i marts måned.

-Pardon My French (se)(Turbo Thurst) har gået præmieløb i Sverige på 1.31,4/2160 meter i oktober måned og kan pt. 1.22/2000 meter. Han vokser i øjeblikket, men kommer til start til foråret.