TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hæderkronet meeting lægges ned

af | 9. mar 2022 | Nyheder

Siden 1893 har der hvert sommer været en meeting for travere og pacere på galopbanen i Musselburgh, men det er nu historie.

Musselburgh-meetinget 2022 var allerede bestemt til at skulle afvikles den 15. og 16. juni med hovedløbene The Musselburgh Derby for traverne og Musselburgh Pace for pacerne.

Men nu har banens ledelse bestemt, at man ikke kan klare at afvikle det traditionsrige meeting på grund af en sæsonplan, der omfatter 28 løbsdage og at banen desuden er værter for flere store arrangementer såsom koncerter.

Musselburg-meetinget er definitivt historie.

Siden 1893 har Musselburgh-meetinget været afviklet og i 1978 vandtes The Musselburgh Derby af den dengang 16-årige danskfødte traver Helmuth R (Nelson the Great).

Et par måneder før Helmuth R vandt sin Derbysejr havde jeg fornøjelsen af at køre den i løb på Chasewater-banen ved Birmingham.

Det var en 800 meter bane, og Helmuth R og jeg havde 40 yards tillæg – bag startvognen.

Det lyder umiddelbart lidt mærkeligt, men det fungerede – og fungerer stadigt – med at have tillæg bag startvognen – frem til startstedet var der markeringspæle for hver 10 yards.

Helmuth R og jeg sluttede på en fjerdeplads og jeg mener, at en anden dansk hest, Klint (Isak) vandt løbet på Chasewater.