TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Go’e gamle Monty genvandt DM

af | 16. okt 2016 | Nyheder

Takethem var spillet til favorit i Mesterskab for Danmark, men fra indersporet havde Flemming Jensen taktikken klar bag 12-årige Montgomery Hill (SJ’s Photo) og det var at svare spidsen.

Montgomery Hill efter sin anden DM-gevinst i træk - Foto Martin Timm Holmstav

Montgomery Hill efter sin anden DM-gevinst i træk – Foto Martin Timm Holmstav

Det klarede han ganske sikkert og i første sving gik Juul ned i ryg med Takethem, men kun ganske kort så var han igen fremme udvendig på Montgomery Hill, der åbnede 15/500 og 14,7/1000.

Her var Repay Merci kommet til 2. par udvendig med Stand and Deliver i ryg.

Sidste sving rundt virkede Montgomery Hill fortsat frisk og ude i banen var der angreb fra Repay Merci og Stand and Deliver, mens Takethem så ud til at have det svært midt i banen.

Ned mod mål bad Flemming Jensen Montgomery Hill om fart og han svarede sikkert og gik til sejr – sit andet DM i træk – på 13,6/2000 auto i den regntunge bane (vurderet til -2 sek.) før en tapper Takethem og Repay Merci.

Sejren var 100.000 kr. værd for Montgomery Hill og ialt har “gamlingen” nu tjent knap 3,5 mill. kr.

– Han er et kapitel for sig og det har altid været en fantastisk hest. Han giver sig bare ikke og det gøres ikke efter af mange heste.

– Jeg åndede lidt lettet op, da Steen trak ned i ryg, men han har jo kørt så mange løb at han kunne mærke, at tempoet ikke var til hans fordel så han kørte ud igen og kørte det tempo, der passede til hans hest.

Montgomery Hill (indv.) holder sikkert Takethem fra livet og tager serjen i Mesterskab for Danmark - Foto Martin Timm Holmstav

Montgomery Hill (indv.) holder sikkert Takethem fra livet og tager sejren i Mesterskab for Danmark – Foto Martin Timm Holmstav

– Så man bliver jo lidt urolig, men i sidste sving, hvor de andre begyndte at køre på deres heste kunne jeg godt mærke, at han havde, hvad der skulle til.

– Hesten har ikke været brugt alt for hårdt som unghest og det får man jo i den anden ende og det er nok et problem i sporten – hvis man da kan tale om problem – at mange bruger deres ungheste for hårdt i starten af karrieren så holdbarheden bliver dårlig på dem.

– En journalist i Göteborg, der bruger rigtig meget tid på det her, fortalte mig, at han havde verdensrekord for 12-årige med 10,1, da han vandt i juli på Jägersro og det tror jeg på.

– Tina står jo for denne hest og bruger rigtig meget tid på ham. Det er klart hendes fortjeneste, at han stadig præsterer som han gør.

– Om hun elsker mig eller hesten mest har jeg været meget i tvivl om og faktisk ikke helt fundet ud af det endnu, sagde Flemming Jensen efter sejren med et stort smil.

Steen Juul var mægtig tilfreds med Takethems præstation.

– Han gik et topløb og der er intet negativt at sige til hans præstation. Montgomery Hill var bare rigtig fin i dag og meget gålysten.

– Nu gælder det om at finde nogle løb til ham, hvor han ikke skal lave det hele undervejs og jeg kan køre ham lidt indvendig på chancen, sagde han efter løbene.