TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Gocciadoros piskebrug får konsekvenser

af | 3. maj 2019 | Nyheder

Den måde den italienske kusk, Alessandro Gocciadoro slog den 12-årige Arazi Boko for at vinde Consolationløbet i Napoli får nu UET og Svensk Travsports formand Marjaana Alaviuhkola til at bringe piskebrugen op til debat.

– Tv-billederne fra Napoli er afskyelige og er langt fra de værdier vi står for i svensk og europæisk travsport, siger Marjaana Alaviuhkola i en pressemeddelelse.

 -Ifølge den svenske lovgivning vil kuske, der agerer så voldsomt som det var tilfældet i Napoli, være blevet politianmeldt for dyremishandling.

-Brugen af pisken var også meget langt fra, hvad medlemmerne i UET har aftalt.

-Som formand for UET vil jeg bringe denne sag frem på det næste bestyrelsesmøde den 9. maj for at skabe et tæt samarbejde på europæisk plan og for at få forbudt denne overdrevne brug af pisk på væddeløbsbanerne.

-Da Sverige også er vært for travsportens verdenskonference i slutningen af ​​maj, skal sagen om brug af pisk i løbene også debatteres der, siger Marjaana Alaviuhkola.

Også aktiv i Sverige

Det var ikke mindst Gocciadoros brug af pisken på Arazi Boko i Lotteri-løbets Consolationløb, der var helt utilstedelig, og da Gocciadoro har flere heste opstaldet i Sverige og jævnligt deltager i svenske løb, vækker det bekymring i Svensk Travsport.

-Vi selvfølgelig bekymrede over at en person, der er aktiv i Sverige, handler på denne måde. Mens han og hans heste er i Sverige, vil vi naturligvis som med alle aktive og heste, der starter i svenske løb, nøje kontrollere hestenes helbredstilstand, kuskens adfærd i løb og andre forhold, siger Marjaana Alaviuhkola.

Endnu foreligger der ikke noget om en eventuel dom til Gocciadoro efter onsdagens sejr i Napoli.

– Da dette er sket i et italiensk løb, har vi som svensk forbund ingen bemyndigelse til at pådømme noget. Hvis det italienske centralforbund vælger at straffe en eller flere kuske med udelukkelse, så gælder denne udelukkelse også i Sverige. Det er noget, som alle medlemslande inden for UET har aftalt, siger Ulf Hörnberg, fungerende administrerende direktør for Svensk Travsport.

Hvis løbet var foregået i Sverige, havde der været flere muligheder for straf.

– Hvis dette skete i Sverige, ville det naturligvis være blevet straffet på grundlag af vores løbsregler. Derudover ville det have været muligt at supplere Svensk Travsports straf med almindelig retsforfølgning. Dette skyldes, at drivningens længde, antallet af slag og styrken af disse opfylder de kriterier, der eksisterer for at overlade sagen til politiet og derfra videre til retsforfølgning, siger Antti Rautalinko, chefdyrlæge ved Svensk Travsport.

Redigeret pressemeddelelse fra Svensk Travsport.