TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Fuld skrue hele vejen

af | 2. okt 2017 | Nyheder

Jan Friis-trænede Close To Heaven (S J’s Photo) vandt sin Kriterieprøve efter føring fra start til mål og står det til træneren, bliver dén sejr gentaget på søndag.

-Det ville da i hvert fald være dejligt, siger Jan Friis til Travservice.dk.

-Vi har fået lov til at vælge startspor først og jeg tager spor 1, da Close To Heaven er rimelig hurtig fra start.

-Op til Kriterieprøven havde vi pillet alle fire sko af og givet ham trekvartlukket hovedlag på, så han kunne være lidt mere fokuseret, og det faldt jo godt ud. Det bliver der ikke ændret på. Jeg har tit sagt, at jeg gerne ville ha’ ham lukket mere til. Tidligere har han løbet med halvåbent hovedlag, men har indimellem løbet på halv kraft. Det har samtidig også været lidt bevidst, i og med at det er en unghest med udviklingsmuligheder, så man skal ikke nødvendigvis ændre på forspændingen hele tiden.

-Vi satser på ”fuld skrue” hele vejen i Kriteriet, men om det rækker, vil tiden vise. Der var jo flere af de andre, som også gik rigtig godt i prøverne, og især en hest som Cuba Libre Ice synes jeg imponerede.

-Close To Heaven har taget den sidste start fint og gik sit sidste arbejde i går, hvor alt virkede meget positivt, så vi er selvfølgelig optimister.

Jan Friis har tidligere vundet Dansk Trav Kriterium med Giant Flamingo, der også blev kørt til sejr af Knud Mønster.

Syv 1-åringer
Som altid har Jan Friis mange spændende ungheste i stalden, bl.a. syv 1-åringer, hvoraf de fire er norskfødte og –ejede.

-Ja, de norske kunder holder biksen i gang, men vi har også selv lejet nogle ungheste for at få mere flow i forretningen, siger Jan Friis, som også har en håndfuld 2-åringer på stalden, hvoraf kun Dekanen K (ENS Snapshot) har startet.

-En anden af mine 2-åringer, Black River Dream (no)(Dream Vacation) har været I rutineløb og kommer i prøveløb inden for en overskuelig fremtid.

Med tiden 1.15,9a er Dekanen K, som Jan Friis i øvrigt selv ejer, den næsthurtigste danskfødte 2-åring i år. Tiden blev sat på en andenplads bag Diamant Østervang i Derbyweekenden.

-Dekanen K var ikke meldt i Jydsk 2-årings Grand Prix, men kommer formentlig i stedet i Dansk Opdrætningsløb. Han starter i søndagens 2-årsløb på Lunden og har været fin efter sidste start, hvor han fik en dum ”rumler” på undervejs. Gik ellers et stærkt løb og har også trænet stærkt efterfølgende, siger Jan Friis, som forventer at ha’ i alt fire heste med i transporten til Charlottenlund: Close To Heaven, Dekanen K, Logical Nora og Safari K.