TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Fra hestepige til travkusk

af | 9. jul 2014 | Nyheder

Hvis man besøger landets rideskoler er der et utal af piger, der tilbringer al deres fritid der for at pleje og nurse deres favorit-hest eller –pony. Desværre er det kun et fåtal, som trav- og galopsporten formår at samle op og få som aktive udøvere på væddeløbsbanerne.

Bente Finne - vandt to løb. Foto Photopassion.dk

Bente Finne – vandt to løb. Foto Photopassion.dk

En af de ”hestepiger”, der er kommet ind i væddeløbsmiljøet, er den nu 47-årige Bente Finne på Bornholm.

Bente Finne har haft licens i omkring 20 år, og i aftes var hun kusken i centrum på Bornholms Brand Park med to sejre i tre starter.

Bente Finne indledte aftenens program med at vinde med Redford, og sluttede af med at vinde med sin egen O’Bine Silk.

– Jeg har altid været en hestepige. Mine forældre havde køreheste – ikke travheste, men varmblodsheste og dem voksede jeg op med, fortæller Bente Finne. – Jeg kom kun sporadisk på trabanen i Almindingen, indtil en dag af en af mine fodboldveninder spurgte om jeg ville med ud til Frank Mikkelsen og hjælpe til i stalden, når jeg havde fri.

– Det ville jeg gerne, og sådan kom jeg ind i travsporten.

– Jeg fik licens og egne heste og begyndte at køre i løbene. – Jeg vinder som regel et løb om året, men at vinde to på samme dag, har jeg aldrig prøvet. Det hidtil største jeg har prøvet var i fjor, hvor jeg vandt International Ladies Cup her på Bornholm.

– Min favorithest har Lady Winner været. Der var ingen, der kunne tage spids fra hende, når hun havde første række. Hun har nu sluttet karrieren og jeg har lejet hende ud til Mikkel Stub som følhoppe.

– Det med at køre i løb har egentlig ikke min første prioritet.

– Jeg kan godt lige at være med til at gøre hestene klar i stalden på en løbsdag, og hjælper Frank Mikkelsen hver eneste løbsdag.

– Da Max Brogård vandt Bornholmsmesterskabet i fjor, var jeg oppasser for den på dagen, og det var en stor oplevelse, slutter Bente Finne, der er udlært smørrebrødsjomfru, men som nu arbejder på en konservesfabrik.

O'bine Silk med Bente Finne sætter punktum for aftenens løb på Bornholm - og er samtidig Bente Finnes anden dagssejr. Foto Photopassion.dk

O’bine Silk med Bente Finne sætter punktum for aftenens løb på Bornholm – og er samtidig Bente Finnes anden dagssejr. Foto Photopassion.dk