TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Fra de gode gamle dage: De pakker allerede fisk ind i den!!

af | 19. feb 2019 | Nyheder

Det var lidt af en tilfældighed, der bragte den nu pensionerede politimand, Robert Nedergaard, ind i kredsen af hestesportsjournalister.Det fortæller den nu 84-årige trav- og galopskribent til Travservice.

– Jeg blev smittet med væddeløbsbacillen i den store canadiske prærieby Edmonton, og da jeg kom hjem til Danmark, var blevet betjent og gift med Rita, blomstrede galopinteressen op igen.

Besøgte jævnligt Klampenborg Galopbane og lavede mit eget lille heste-kartotek med handicaptal og notater fra programmerne, fortæller Robert Nedegaard, der – som det var skik og brug dengang – underskrev sine artikler med pseudonymet Nero.

-I Nyhavn arbejdede min svigerfar i Hongkong Bar som direktør, og her kom adskillige med tilknytning til galopsporten, hesteejere, jockeys, trænere og ikke mindst de galopskrivende reportere fra Berlingske-huset. En af dem, Poul Thune Nygaard, var på vej til at sige farvel, og nu ledte man efter en afløser.

-Det blev mig, men først efter en test.

-Jeg skulle skrive en foromtale til en løbsdag og en tipsramme, og da jeg fandt tre vindere, ligesom artiklen blev godtaget, fik jeg ansættelse – og tilmed et håndtryk af chefredaktøren Aage Deleuran.

Min læremester i at forfatte galopartikler var navnkundige Ernst Schwencke.

Hans arbejdsområder i bladhuset var egentlig jernbanedriften og sundhedsvæsenet, men altså også galopsport.

På galopbanen skrev han sine referater i hånden, og den dag i dag forstår jeg stadigvæk ikke, at typograferne kunne få noget ud af de tre fire ark, som han skrev under løbene.

Artikler, som jeg derpå bragte ind til redaktionen sammen med mine løbsresultater, skrevet i øvrigt på en høj gammel ”Smith & Wesson” skrivemaskine, årgang 1920.

Men i søndagsavisen kunne man læse historien –  Jo, typograferne kunne deres job.

Siden fik jeg større arbejdsområde, blandt andet en ugentlig spalte i Berlingske Aftenavis.

Men selvfølgelig lavede jeg også nogle fejl, og i et tilfælde beklagede jeg mine ærgrelser over for den populære Hjalmar Havelund.

Hertil svarede den kendte journalist: – Det skal du ikke græde over ”Nero” – de pakker allerede fisk ind i den!!