TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Fra 1. oktober skal du have Spilkort for at spille på heste m.m.

af | 31. mar 2023 | Nyheder

Det har været undervejs i lang tid, men nu er det sikkert og vist, at for at kunne gøre indskud på heste hos en forhandler så skal spilleren have sikret sig et Spilkort til en spillekonto hos det firma, forhandleren repræsenterer.

Skatteministeriet og Erhvervsstyrelsen har nu meddelt, at fra 1. oktober indføres brug af spillekort ved ”landbaserede væddemål”.

Danske Spil/DanToto har for flere måneder siden indført kortet og senest den 1. oktober skal Derby25 have sin løsning på plads.

Landets væddeløbsbaner har forberedt sig på spillekortet og i princippet er det allerede nu udelukkende muligt at spille digitalt på banerne.

Det er dog endnu muligt at købe en spillevoucher på nogle væddeløbsbaner – eller at lave sit spil på en terminal og herefter betale for spillet i en bod.

Men efter 1. oktober bliver alt digitalt.

I den orientering, som Skatteministeriet og Erhvervsstyrelsen har udsendt, fremgår det, at det hele har til hensigt at øge forbrugerbeskyttelsen.

Med indførelse af et Spilkort fjernes anonymiteten for spilleren ved køb af væddemål i butikker mv., og dermed opnås en øget forbrugerbeskyttelse og man opnår en bedre bekæmpelse af matchfixing og hvidvask, står der.

Derfor bliver det også indført, at spilleren skal fastsætte en forbrugsgrænse fx pr. måned og forhindres i at købe nye væddemål, hvis grænsen overskrides.

Dette ser dog kun ud til at være gældende for spil via Spilkortet og ikke ved eget spil på PC/mobil.