TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

For purse money only!

af | 19. okt 2014 | Nyheder

Overskriften er det amerikanske udtryk der bruges, når en hest starter uden for totalisatoren. Det er meget sjældent det forekommer, men i nat startede Stefan Melanders Nuncio ”for purse money only” i et indledende heat til Yonkers Trot.

Nuncio med John Campbell  - mod Yonkers Trot. Arkiv Lisa Photo.

Nuncio med John Campbell – mod Yonkers Trot. Arkiv Lisa Photo.

En ting er, at Nuncio på papiret var konkurrenterne overlegent, En anden og nok mere vigtig ting er, at i USA skal totalisatoren altid udbetale mindst odds 1.05 –  så det var for at beskytte pengekassen, at Nuncio startede uden for totalisatorspillet i nat.

Og Nuncio med John D Campbell vandt da også legende let i 1.12.3 foran Dom Dorado (Donato Hanover), Journey (Donato Hanover) og Expressive Action (Conway Hall).

Også det andet kvalifikationsløb havde en storfavorit, men dog ikke så stor som Nuncio. Det var Gural Hanover (Crazed), der var blevet efteranmeldt til løbet for 30.000 dollars. Den gav odds 1.15,

Ved sejr hentede den 20.000 dollars hjem –  Gural Hanover vandt sikkert for Jim Morill Jr i 1.12.5 foran Resolve (Muscle Hill), King City (Muscle Hill) og Datsyuk (Explosive Matter).

De fire førstplacerede i hver afdeling er nu klar til finalen næste lørdag, hvor der køres om en samlet præmiesum på 500.000 dollars.

Yonkers Trot indgår pr tradition i USA’s Triple Crown, hvor de to andre løb er The Hambletonian og Kentucky Futurity.

Ingen hest har i år muligheden for at blive Triple Crown-vinder – Nuncio er med andenplads i Hambletonian og sejr i Kentucky Futurity tættest på at have haft muligheden, men hans træner Jimmy Takter kan hjemføre Triple Crown, idet han jo også er manden bag Hambletonian-vinderen Trixton.

Se video af Nuncios sejr . klik her

Se video af Gural Hanovers sejr – klik her