TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Føl solgt for 550.000 kroner

af | 31. aug 2014 | Nyheder

Mens Dansk Travsports Centralforbund afholdt sin årings-auktion på York Stutteri i Hørsholm, afholdt Dansk Varmblod sin årlige Eliteføl-auktion på Hestecentret Vilhelmsborg ved Aarhus. Det dyreste føl blev solgt for 550.000 kroner!!!

550.000 kroners føllet. Foto Dansk Varmblod

550.000 kroners føllet. Foto Dansk Varmblod

Det var et hingsteføl med Dressur-afstamning, Strandagergårds Sirocco v.Sezuan/ Blue Hors Don Romantic, der er opdrættet af Jens Jørgen Abildskov, der kom i auktionsringen  som første føl under hammeren.

Buddene haglede ned over det ekstremt velgående føl, der utrætteligt travede rundt og demonstrerede sin formidable bevægelsesmekanik, mens auktionarius Casper Cassøe havde travlt med at følge de lystige bud, der sluttede på 550.000,- DKK.

Andreas Helgstrand, der senere købte to føl på auktionen, var med til sidste budduel på Strandagergårds Sirocco, hvor norske Kristin Andresen trak det længste strå sammen med Katrinelund.

– Jeg køber lovende føl og heste til Norge, bl.a. til min datter Alexandra Andresen, men også til andre talentfulde ryttere, fortalte den norske køber.

Dansk Varmblod formoder at salgsprisen på 550.000 kroner er den hidtil største pris, der nogensinde er betalt for et Varmblodsføl i verden.

Der blev i alt solgt føl for 3.860.000 DKK.

40 ud af de fremstillede 49 føl blev solgt, og det gav en salgsprocent på 82% og en gennemsnitspris på 96.500 DKK, hvilket er den højeste gennemsnitspris nogensinde på Dansk Varmblods Elitefølauktion.