TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Flyt Derby-auktionen!

af | 9. mar 2015 | Nyheder

Nogle af landets førende opdrættere ønsker at flytte Derbyauktionen fra York Stutteri og til Charlottenlund Travbane. Ønsket begrundes i, at købere og deres rådgivere får bedre mulighed for at gennemgå åringerne, ligesom det vil være en fordel, at både løb og auktion foregår samme sted.

Fra Dansk Galops auktion 2014. Foto Burt Seeger

Fra Dansk Galops auktion 2014. Foto Burt Seeger

Derbyauktionen har vel været afholdt i en lille snes år. Til at begynde med på Lunden i et cirkustelt på Parkeringspladsen.

Man har også været omkring Barthahus ved Hørsholm, på Klampenborg Galopbane og de seneste år har fuldblodsstutteriet, York ved Hørsholm været rammen om auktionen.

Det er auktionens placering lørdag aften, der er problemet.

Tilrejsende købere og deres rådgivere har for lidt tid til at gennemse åringer inden løbene om eftermiddagen på Lunden, og tiden efter løbene og til auktionens begyndelse er også knap.

For knap mener mange.

Det er klart, at hvis man flytter auktionen til Charlottenlund Travbane, så vil der automatisk blive en større mulighed for potentielle købere og deres rådgivere til at gennemgå åringerne.

Men vi undgår ikke et andet problem, som jeg mener skal med ind i debatten omkring en flytning af Derbyauktionen.

Nemlig tidspunktet for auktionens afholdelse – lørdag aften!

Auktionen skal flyttes.

Enten til fredag eller hvorfor ikke til en helt anden og væddeløbsfri dag?

Dansk Galop har aldrig haft sin åringsauktion i forbindelse med en løbsdag, men på en væddeløbsfri lørdag – i øvrigt på York eller endnu længere væk – i Skibby.

Galoppen har altid stort besøg til sine auktioner, og i fjor blev der sat auktionsrekord med en gennemsnitspris på 85.607 kroner op auktionen på York Stutteri.

Om auktionen skal holdes det ene eller andet sted er ikke det vigtigste for mig.

Det er at få den flyttet fra lørdag aften, således at fokus er på Dansk Hoppe Derby – hele dagen.

Karsten Bønsdorf