TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Fine franske 3-åringer

af | 5. feb 2017 | Nyheder

Om 14 dage afvikles det første Gruppe 1-løb for den franske E-årgang, og lørdag eftermiddag viste flere af kandidaterne til dette storløb sig fra deres bedste side – men der var også nogle, der skuffede.

Med en overbevisende sejr i ny løbsrekord for Prix Roquepine 1.12.7/2175 meter bragte hoppen Elea Madrik (Goetmals Wood) kørt af sin træner William Bigeon i spidsen på såvel præmie- som rekordlisten for den franske E-årgang, der er tre år gammel.

Goetmals Wood er nu førende på hingstenes 3-årsliste efter datteren Elea Madriks sejr lørdag

Goetmals Wood er nu førende på hingstenes 3-årsliste efter datteren Elea Madriks sejr lørdag

Bigeon kørte tidligt til spids med Elea Madrik, og blev der sikkert ud til sejr foran Elisione Mag (Quaker Jet) med David Thomain i 1.12.9, mens Estella Love (Love You) med Franck Ouvrie efter et indvendigt løb i tredje par fik sen angrebsplads, men speedede fint frem til tredjepladsen i 1.13.2.

Der var 54.000 Euro i førstepræmie, og det bragte Elea Madrik op på en samlet indtjening på 176.730 Euro – klart mest i årgangen.

Vindertiden var en klar forbedring af den hidtidige løbsrekord sat af en anden Goetmals Wood, datter, Texas Style i 2010 med 1.14.5.

Elea Madrik, der som åring kostede 81.000 Euro på Osarus Trot-auktionen, vandt her sin tredje Gruppe-sejr.

Hun er som nævnt efter Goetmals Wood, mens hendes morfar også er en Dubois-hingst, nemlig Coktail Jet.

Der står også Dubois på afstamningen hos hingstenes vinder, Ecu Pierji, der efter Tucson (Coktail Jet) og ud af Tosca Pierji (Kaisy Dream) – og Ecu Pierji har faktisk mere amerikansk blod i sig end fransk – 56% amerikansk 44% fransk!

Ecu Pierji, der som åring kostede 25.000 Euro, og trænes af toptræneren Sebastian Guarato,har startet karrieren flot og vandt her i sin femte start sejr nummer fire.

Det var dog første gang, at den prøvede kræfter med toppen af årgangen, men da favoritterne galoperede og Ecu Pierji desuden kunne forbedre sin egen bedste rekord fra 1.16.4/2200 m og ned til 1.13.1/2175 m kom sejren i Prix Paul Viel sikkert i hus og gav 54.000 Euro i førstepræmie.

Coktail Jet-sønnen Tucson har et fin søn i Ecu Pierji, der nu vandt sit første Gruppe-løb.

Coktail Jet-sønnen Tucson har et fin søn i Ecu Pierji, der nu vandt sit første Gruppe-løb.

Her var Elisio (Timoko) med Eric Raffin nummer to i 1.13.2, mens Easy des Racques (Rodrigo Jet) med J. P. Monclin var nummer tre, også i i 1.13.2.

Løbets storfavorit, Equinoxe (Texas Charm) var i sin forrige start klart først over mål, men bke diskvalificeret for urent trav. Denne gang blev den kørt afventende og forsøgt anreb i opløbet, hvad der imidlertid resultererede i galop og diskvalifiktion.

Også næstfavoritten Everest Vedaquais (Ready Cash) med Yoann Lebourgeois galoperede, men var undskyldt, idet den trådte en forsko af.

Den 19. februar køre det første Gruppe 1-løb for de franske 3-åringer, Criterium des Jeunes over 2700 m om en samlet præmiesum på 200.000 Euro, og her mødes for første gang hingste og hopper i samme løb