TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Fik forkert hest

af | 15. maj 2014 | Nyheder

Kan det lade sig gøre at en hest starter 32 gange på en dansk travbane under forkert navn? – Ja, det er faktisk sket med den nu 5-årige hoppe Sonett.

Sonett har været registreret med afstamningen: Alexi OM -Tina Brogård, og var dermed lillesøster til bl.a. Kriteriumvinderen Hennesey.

Troede man!

For efter eksport til Norge har det vist sig, at den afstamning passede ikke på den DNA-prøve, der blev foretaget på Sonett inden den skulle starte for første gang for sine nye norske ejere.

Derimod fandt man ud af, at hoppen var efter Axwill – Supenet Windflower

Såvel Sonett som kuldsøsteren Sofelia, der er efter Alexi OM .-Tina Brogård – og i iøvrigt er død – er født næsten samtidig hos opdrætteren Lily Østergård.

– Hvordan forbytningen er sket, da chipmærkningen af foretaget ved vi ikke, siger Peter Stenå hos DTC, men på et tidspunkt finder man ud af, at der er sket en forbytning af de to hestes navne, og det rettes i DTCs database – ved en menneskelig fejl rettes afstamningerne imidlertid ikke, så når en dyrlæge har kontrolleret chip-mærket har det været rigtigt – ud fra navnene, men ikke ud fra afstamningen, slutter Peter Stenå.