TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Fang mig, hvis I kan?

af | 20. jan 2019 | Nyheder

Yoann Lebourgeois på favoritten Traders i Prix de Cornulier red efter devisen, Fang mig, hvis I kan – og det var der én, der kunne.

Yoann Lebourgeois er kendt for sin ofte meget offensive ridning, og det gav han endnu et bevis på i verdens største montéløb, Prix de Cornulier søndag eftermiddag.

Lebourgeois, der sad i sadlen på sidste års vinder, Traders, sendte nemlig sin hest afsted i toptempo – 1.10.9/1200 meter og 1.10.5/1700 m – og 1.10.9/2200 m – så det lugtede af verdensrekord.

Med 500 meter tilbage af det 2700 meter lange løb var Traders i klar føring, men næstfavoritten Bilibili med Alexandre Abrivard havde optaget forfølgelsen, hvorimod tredjefavoritten, Briac Dark med Matthieu Abrivard meldte sig helt ud af legen.

Traders var fortsat førende ind i opløbet, men nu var Bilibili ved at have fat og omkring 100 meter fra mål gik den forbi uden at hilse til en sikker sejr i ny verdensrekord 1.11.2/2700 m – en forbedring på 0,1 sekund af Traders rekord fra i fjor.

Bilibili, der er efter Niky, trænes af Laurent-Claude Abrivard, der er fader til den vindende jockey.

De to seneste år har Bilibili været nummer tre i løbet, men nu kom den store triumf i hus.

Bilibili er opdrættet og ejet af Jean-Pierre Barjon, der har prøvet at vinde storløb tidligere, som ejer af Meaulnes du Corta, der vandt Prix d’Amerique i 2009.

Det var Alexandre Abrivards anden sejr i Cornulier – han vandt med Scarlet Turgot i 2016, mens det var faderens første sejr som træner.

Faderen, Laurent-Claude Abrivard har også vundet løbet som rytter, nemlig i 1992 med Voice de Niel, der trænes af Ulf Nordin.