TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Europa-sejr til Bondo

af | 17. nov 2014 | Nyheder

Det internationale italienske storløb for 4-åringer, Gran Premio d’Europa vandtes i lørdags af Erik Bondo-trænede Radiofreccia Fi med Federico Esposito – og søndag eftermiddag sikrede Rimica di Azzura sæsonsejr nummer 100 til den danske træner.

650.000 kroner – så meget var førstepræmien i Gran Premio d’Europa, der i mange år har været et af de største internationale løb for for 4-åringer iItalien.

Gennem årene har topheste som danske Indus, Coktail Jet, Daguet Rapide, Igor Font, Varenne, Lisa America m.fl. vundet løbet og nu har Erik Bondo-trænede Radiofreccia Fi indskrevet sig på den fornemme vinderliste.radiofreccia-fi

Da Radiofreccia Fi (Ganymede) trives bedre over 2100 meter end hoppeafdelingens 1600 meter har Erik Bondo ofte valgt at starte hende mod hingstene i hovedløbene.

Og Radiofreccia FI er ikke faldet igennem – tilbage i september vandt hun et andet af Italiens store 4-årsløb, Gran Premio Continentale ,og hun stillede til start i lørdags med fire sejre i træk.

Den femte sejr kom uden problemer – ja, det er faktisk sjældent at se at en kusk i et italiensk storløb kan sidde så roligt i sulkyen, som Espositio gjorde det ned gennem opløbet.

Han havde bragt Radiofreccia Fi til spids efter omgangs kørsel, og førte uantastet til mål. Vindertiden 1.13.2a/2100 m, mens Re Italiano Ur (Ganymede) med Enrico Bellei besatte andenpladsen i 1.13.5.

Bondo har go grund til at smile.

Bondo har god grund til at smile.

– Hun er så godt gående, at jeg tror, at jeg melder hende i Criterium Continentale om en god måned på Vincennes, siger Erik Bondo til travservice.

– Hun er ikke speciel god på sprint, og derfor har jeg ofte startet hende i de åbne løb frem for hoppeløbene. Jeg melder hende begge steder, og vælger så ud fra startpladsen, hvor hun skal starte, siger Erik Bondo.

Sæsonen har været god for Erik Bondo, og efter lørdagens triumf  kunne hans stald søndag eftermiddag noteres for sæsonsejr nummer 100. da Rimica di Azzura med Federico Esposito vandt i Firenze.

Bondos stald har indkørt 6.9 millioner kroner i år og har en sejrsprocent på 21.1