TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Et sats udover det sædvanelige

af | 4. feb 2022 | Nyheder

Et helt nyt travstutteri har set dagens lys og manden bag Stutteri Wynn ApS har store ambitioner.

Det gav genlyd i hele den danske travverden, da danske Jesper Hansen med bopæl i Tyskland i november måned i fjor købte en livstids-bedækningsret i sidste års svenske Derbyvinder, Readly Express-sønnen Calgary Games for 1.075.000 SEK eller 770.000 kroner, men Jesper Hansen er ikke en mand, der er bange for at satse.

Jesper Hansen med følhopperne Awesome Annie og Bring Me Luck U.S. Foto: Privat

Den erfarne forretningsmand har således (foreløbig) investeret i ikke færre end otte følhopper, hvoraf de fleste er opstaldet på Jesper Hansens forholdsvis nyindkøbte gård i Sydjylland.

-Det første føl kommer i marts måned efter Muscle Hill og Groupie Doll U.S. (us)(Kadabra), der står på Silvåkra Stuteri i Sverige og foler der, inden vi henter hoppen og føllet hjem, siger Jesper Hansen, som venter i alt fem føl i år. To af disse bliver danskregistrerede, mens de tre øvrige bliver svenskregistrerede.

Groupie Doll går i år til Tactical Landing, som Jesper Hansen også har en bedækningsret i, men derudover benytter han også tophingste som Readly Express, Face Time Bourbon og førnævnte Calgary Flames til sine hopper.

Jesper Hansen går altså med andre ord „all in“ med sit nye projekt som opdrætter, men hvem er han egentlig, manden bag Stutteri Wynn?

Et „beskæftigelsesprojekt“
Jesper Hansen er 60 år og bosiddende i Harrislee i Nordtyskland, som mange sikkert kender fra den livlige grænsehandel, hvor bl.a. Fleggard og Calle har butikker.

– For fire år siden solgte jeg det firma (Thermo-Transit, red.), som jeg havde været med til at bygge op i 30 år. Meningen var at jeg efterfølgende kun skulle blive der i tre år, men af forskellige årsager er jeg fortsat ansat der.

-Det faktum at jeg vidste at jeg formodentlig snart blev afløst, gjorde mig lidt urolig. Ikke at have noget at stå op til og koncentrere mig om stressede mig lidt. Jeg nyder at spille poker også ude i verden, men det kan også godt blive vældigt ensomt.

-Udover før at have haft heste alene, bl.a. Falcon Star og Hugo Waltz, så har jeg af flere omgange haft heste med andre – først i Stald Four Jacks (Carsten Sørensen, Allan Rud, Niels Andersen og jeg), hvor vi havde Nobility, der satte rekord 1.11,8a og gjorde det godt. Siden i Stald KFUM (Carsten Sørensen, Allan Rud, Flemming Reinholt og jeg), hvor vi havde Rebus, der bl.a. blev nummer fire i Derbyet.

-Stald KFUM blev imidlertid opløst efter salget af Rebus og jeg kom helt ud af sporten, indtil en eftermiddag midt i Corona-tiden, hvor min gode ven Carsten Sørensen over en kop kaffe sagde at han savnede det med heste, Den samtale førte til købet af nu 3-årige High Five og etableringen af Stald Royal Flush (Carsten Sørensen, Allan Rud, Frederik Jensen og jeg). High Five er i træning hos Flemming Jensen.

Hellere sjov end negative renter
Købet af High Five (Quite Easy U S) satte indirekte noget i gang hos Jesper Hansen.

-Tidligere interesserede blodlinjer og avl mig meget, og da min økonomiansvarlige en dag kom og fortalte om højere indlånsrenter i den tyske bank, så kom ideen til at gøre travsporten til en forretning, som jeg ville kunne bruge masser af tid og energi på – både nu og ikke mindst om et par år når jeg går på pension, siger Jesper.

-Jeg stiftede et tysk selskab (Miles Ahead Trotting GmbH) og begyndte at søge lidt efter følhopper og samtidig sætte mig ind i trends og sporten i det hele taget igen. På den måde kom jeg i kontakt med Jeanette og Jens Hansen (Panamera Racing) og købte først én hoppe og siden en mere af dem. Efterfølgende købte jeg også en hoppe på auktionerne i Gøteborg og Harrisburg samt en hoppe fra Thomas Lind Holm.

„Passer perfekt til Ready Cash“
Dermed var Jesper Hansen imidlertid ikke færdig med at udvide bestanden af følhopper. Senest købte han Love You-hoppen Ivy Crown på Deauville-auktionen i slutningen af januar måned.

-Jeg synes det er interessant med helfranske hopper fremfor Muscle Hill- og Muscles Yankee-hopper, som „alle“ har, og da jeg sad og kiggede i kataloget, var Ivy Crown den af følhopperne jeg på forhånd var mest varm på, siger Jesper

-Jeg havde sat en grænse på 70.000 Euro, men havde egentlig forventet større interesse for hoppen, så det var jo fint at hun endte med at gå for 65.000.

-På auktionen talte jeg bl.a. med John Kirketerp (Stald Sotto), som i forvejen har tre hopper opstaldet på et stutteri, Haras de Cornville i Normandiet, som vi besøgte på turen til Frankrig. Stutteriet ejes af Erik Dragt, som jeg også mødte på auktionen og han sagde, at Ivy Crown passede perfekt til Ready Cash, så takket være ham er det lykkedes at få Ivy Crown til Ready Cash i år. Hun står pt. Haras de Cornville, men skal formentlig hjem til Danmark når hun er kommet i fol.

-Jeg har i forvejen en anden følhoppe stående i Frankrig, Venise du Donjon, men hun går i næste uge til Sverige, hvor hun skal bedækkes med Father Patrick. Senere kommer hun også til Danmark, men skal indregistreres i Sverige.

Trivsel og masser af plads
Jesper Hansen er som nævnt selv bosat i Harrislee, men har for nylig købt en gård i landsbyen Lindknud ved Brørup, der nu danner rammen omkring Stutteri Wynn.

-Jeg har ansat to tyske staldfolk, så vi selv bestemmer hvordan tingene skal gøres, og når jeg har tid kører jeg selv derop og nyder arbejdet med hestene og gården, fortæller Jesper.

-Ikke langt fra stutteriet bor Hanne og Bjarne Eriksen, som har været i travet i mange herrens år og var tilknyttet Billund-banen. De har virkelig været en stor hjælp med deres kendskab til lokalområdet, og jeg nyder når vi har tid at drikke en kop kaffe sammen.

-Vores filosofi er at følhopper skal trives, ikke stresses og have masser af plads – også uden føl – det samme gælder for føllene: trivsel, masser af plads og daglig håndtering frem til salg,

-Jeg håber selvfølgelig, at vi gør dem til interessante individer for potentielle købene, men vi er jo næsten nybegyndere, så jeg har søgt meget hjælp og viden fra Jeanette og Jens, Thomas Lind-Holm og Tina Jensen (Flemming Jensens hustru. red.), som alle har bevist hvordan man avler vindere i den absolut hårdeste klasse. De har hjulpet os helt uvurderligt.  Det bliver vanvittigt spændende når de første føl kommer til foråret!

Et sats udover det sædvanelige
Som nævnt i indledningen har Jesper Hansen købt en bedækningsret i Calgary Games, ligesom han i forvejen har én til Tactical Landing (Muscle Hall) og to til Father Patrick (Cantab Hall)

-Jeg er erfaren nok til at vide, at købet af en bedækningsret til næsten 800.000 kroner er et sats udover det sædvanelige, men jeg tror virkelig på det her projekt, siger Jesper.

-At finde hingste til sine hopper er både vanvittigt interessant, men også anstrengende. Man skal ikke kun gode match, men helst også vide hvad der er rigtigt to-tre år frem i tiden, og når man har fået en god ide, så skal man lige være sikker på, at man kan få sæd fra den udvalgte hingst, og det kan være svært.

-Jeg kunne f.eks. godt tænke mig at bruge Calgary Games til TO af mine følhopper, Awesome Annie og Wow N.O., så jeg tog straks kontakt til Peter Fog på Ansager, som udbyder hingsten i Danmark. Det er ikke sikkert det lykkes, men jeg har været tidligt ude, så nu må vi se om det bliver muligt.

Calgary Games

-Jeg fandt hurtigt ud af, at vi ville være chanceløse når det gælder om at købe hopper fra øverste eller for den sags skyld næstøverste hylde, hvad enten det var Sverige, USA eller Frankrig –men vi tror selvfølgelig på at kvalitet  giver de bedste forudsætninger for succes, så vi har investeret i gode hopper og satser på gode hingste, og håber at vi kan konkurrere med det materiale i fremtiden.

-Vi driver dette som en forretning og tror og håber på succes, men vi har hjertet med, og vi værdsætter tiden vi benytter på dette og de mennesker vi møder på vores vej tilbage ind i travsporten.

-Hestene kommer til at hedde Wynn, dels fordi det er til at udtale for alle (som f.eks. Rain eller Dust). Navnet stammer fra Hotel Wynn i Las Vegas – et fantastisk dejligt hotel, hvor jeg havde en succesfuld pokertur inden Corona; derfor får vi forhåbentlig succes med det efternavn! Slutter Jesper Hansen.

Stutteri Wynns følhopper:
Awesome Annie (Västerbo Prestige).
I fol v/Maharajah – går til enten Calgary Games eller Propulsion. Danskregistreret.

Casual Rain (SE)(Muscle Hill).
I fol v/Brilliantissimme – går til Face Time Bourbon. Danskregistreret.

Bring Me Luck U.S. (US)(Kadabra).
I fol med International Moni – går til Readly Express. Svenskregistreret.

Affinity Kronos (SE)(Joke Face).
I fol med International Moni – går til Father Patrick. Svenskregistreret.

Wow N.O. (NO)(Trixton)
Ikke i fol – går til Calgary Games. Svenskregistreret.

Groupie Doll U.S. (US)(Kadabra)
I fol med Muscle Hill – går til Tactical Landing. Svenskregistreret.

Ivy Crown (FR)(Love You)
Ikke i fol – går til Ready Cash. Franskregistreret.

Venise du Donjon (FR)(Coktail Jet)
Ikke i fol – går til Father Patrick. Svenskregistreret (pt. franskregistreret).

Foruden følhopperne og anpartshesten High Five har Jesper Hansen også en håndfuld løbsheste:

3-årige Targaryan  (SE)(Varenne) og 6-årige B.G. Pastor Jonte (SE)(Father Stephen) hos Flemming Jensen.

2-åringerne French Omelette (SE)(hp.e. Nuncio), Nouchka di Quattro (SE)(hp.e. Maharajah) og Supreme (hp.e. S J’s Cavaiar) hos Ole G. Nielsen.

Endelig har Jesper Hansen også en 1-årig hingst, Luckisanattitude e. Face Time Bourbon og Bring Me Luck U.S.