TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Et godt makkerskab

af | 26. okt 2014 | Nyheder

I mere end 40 år –  ja næsten lige siden Billund Trav åbnede – har de to venner Chresten M. Lauridsen og Villy Christensen haft heste sammen. I dag vandt de deres hidtil største sejr som ejere, da Amalie Bork vandt Dansk Opdrætningsløb.

Chr M Lauridsen, Frida Christensen og Villy Chtristensen flankerer Amalie Bork og Morten Friis efter sejren i Dansk Opdrætningsløb

Chr M Lauridsen, Frida Christensen og Villy Chtristensen flankerer Amalie Bork og Morten Friis efter sejren i Dansk Opdrætningsløb

Bork og Blåbjerg – det er de to kennelnavne man forbinder med Lauridsen og Christensen, og bare inden for den sidste snes år har makkerparret opdrættet flere heste, der hentet gode præmier i vore tre klassiske travløb.

Home Blåbjerg vandt således Dansk Trav Derby efter den året forinden havde været nummer to i Dansk Trav Kriterium.

I år har Tano Bork været nummer to i Derbyet.

Udover Home Blåbjergs andenplads i Kriteriet har Poeten Blåbjerg også været nummer to i dette store løb for 3-åringer.

I Dansk Opdrætningsløb har såvel Tano Bork som Randi Bork været nummer to – og på det tidspunkt ejede makkerparret fortsat Randi Bork.

De øvrige nævnte har været solgt – om end Tano Bork er i en andelsstald, hvor Lauridsen og Christensen er med.

Men i dag kom så den store sejr i Dansk Opdrætningsløb.

Som ejer, træner og opdrætter!

Amalie Bork er et produkt af den avl, som parret har holdt på med i mange år.

Faderen Beaumont Hanover har de været medejere af sammen med Opdrætterforeningen, og på modersiden kan vi finde Bork-hopper i tre led tilbage – til Ulla Bork, der var et af Chr M Lauridsens første opdræt i 1973. Og vi finder Opdrætterforeningens hingste hele vejen frem til Amalie Bork.

Ulla Bork var efter Dundrige – Felice Scott – v. Lloyd Hanover og var ikke det store i løbene, men blev en særdeles nyttig følhoppe, der fik 11 afkom, der alle kom til start!

Blandt disse var bl..a den gode hoppe E-Nu Bork (Richthofen) 1.16.3a . 202.180 kr, toptraveren Igen Bork (Pay Dirt)  1.14.9a . 567.320 kr, Tao Bork (Ellizar H) 1.15.5a – 186.000 kr m.fl.

Første afkom efter Ulla Bork er født i 1978 og det sidste i 1994.

Og det er netop gennem hendes sidste føl, som Ulla Bork fik, da hun var 21 år gammel, at vi finder mormoderen til Amalie Bork, Beauty Bork (Buckfinder)

Beauty Bork satte rekord 1.15.8a – 79.350 kr, og fik blot tre afkom.

Malou Bork (Chipmate) var klart bedst af disse med rekord 1.14.6 og en indtjening på 383.400 kr. Malou Bork, der er moder til Amalie Bork,  vandt bl.a. Jydsk 2-årings Grand Prix, så early speed er ikke noget Amalie Bork har fra fremmede.

Tango Bork (Ken Warkentin) er første afkom efter Malou Bork-  hurtig, men ustabil. Hendes bedste resultat er en andenplads i Hoppe Kriterium, men igen i dag galoperede Tango Bork en topplacering væk.

Derefter fødte Malou Bork Vasado Bork (Great Challenger) der er blevet aflivet, da den fik kræft.

I år har Malou Bork fået føl efter Pearsall Hanover.

I de to seneste starter frem til Opdrætningsløbet havde Amalie Bork galoperet, da den hver gang var kommet i klemme mellem andre konkurrenter.

– Derfor kørte jeg hende for 14 dage side op til Morten Friis, for at han kunne træne hende med heste foran og bagved, fortæller Villy Christensen. – Det kan jeg jo ikke ene mand gøre hjemme på gården.

I dag undgik Amalie Bork trafikproblemer – dem lagde hun bag sig og vandt en flot sejr i årets sidste klassiske opgør, Dansk Opdrætningsløb.