TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Er Dansk Hestevæddeløb ved at skabe en ny præcedens?

af | 24. maj 2024 | Nyheder

22 af landets store hesteejere og opdrættere har i et brev til bestyrelserne i Dansk Hestevæddeløb og Dansk Travsports Centralforbund udtrykt deres store bekymring for den måde, hvorpå administrationen i Dansk Hestevæddeløb arbejder på.

At brevet har sit udspring i Bo Westergaard-sagen, er naturligt i og med at det er en sag, der optager og har delt dansk travsport i to lejre.

For eller imod – Bo Westergaard.

De 22 hesteejere og opdrættere tager ikke stilling til Bo Westergaards sag i brevet, men de giver udtryk for en alvorlig bekymring for at Dansk Hestevæddeløbs administrationschef, Uwe Bredahl er færd med at skabe en ny præcedens for behandling af sager, der vedrører danske travtrænere.

I brevet hedder det bl.a.

De af Uwe Bredahl og DHV nye forvaltningsretlige principper har og bør således have den konsekvens, at alle trænere nu skal have deres behandlingsjournaler gennemgået flere år tilbage i tid med henblik på at finde eventuelle overtrædelser. Ligeledes skal der søges aktindsigt for alle trænere hos Fødevarestyrelsen mv., med henblik på at få konstateret hvordan eventuelle bøder er blevet rapporteret ind til DHV.

Også sletningen af de fire Flemming Jensen-heste på Copenhagen Cup-dagen finder de 22 hesteejere og opdrættere mærkværdig – og udtryk for en egenhændig ageren fra Uwe Bredahls side:

Med denne dom introducerer Uwe Bredahl en ny præcedens for fortolkning af et i forvejen svært forståeligt reglement, og at han egenhændigt med denne beslutning de facto skaber en ny præcedens, som vil medføre usikkerhed for sportens aktive og hesteejere fremadrettet.

Brevet er fremsendt til alle bestyrelsesmedlemmer i Dansk Hestevæddeløb og Dansk Travsports Centralforbund den 21. maj – altså i tirsdags – dagen før den ordinære generalforsamling i Dansk Hestevæddeløb.

Man kan derfor undre sig over, at brevet tilsyneladende ikke er blevet behandlet på generalforsamlingen – så meget mere som den nyvalgte formand, Pål M. Tung overfor travet.dk – har givet udtryk for at han ikke kendte til brevet og derfor har indkaldt til et bestyrelsesmøde for at behandle brevets indhold.

Efter hvad travservice har erfaret, var Pål M. Tung med til generalforsamlingen i onsdags!

Bestyrelsen i Dansk Hestevæddeløb er sammensat af personer, der hver især har store kompetencer på forskellige områder.

Det er det tætteste, at dansk travsport har en professionel bestyrelse.

Men hvis en sådan bestyrelse overser eller negligerer så alvorligt indhold i et brev fra 22 af landets største hesteejere og opdrættere, så er der noget galt – for at sige det mildt!

Og deres ageren i denne sag er forhåbentlig ikke noget, der vil skabe præcedens!